A fogyási technikáknak manapság se szeri, se száma, a szakértők mindenféle diétákat és edzésprogramokat ajánlanak az elhízás megoldására. Egy új kutatás azonban egy egyszerű megközelítést kínál gyógyszerek és mellékhatások nélkül. A kutatók szerint két pohár víz elfogyasztása minden étkezés előtt segíti a súlyvesztést. 

Egy friss vizsgálat eredményei alapján úgy tűnik, a fokozott vízfogyasztás hatékony fogyási stratégia lehet. Egy közelmúltban végzett vizsgálatban 12 hét leforgása alatt azon fogyókúrázók, akik minden étkezés előtt vizet ittak, átlagosan körülbelül 2,5 kilóval fogytak többet, mint vízbevitelüket nem növelő társaik.

Az elmélet szerint a víz fogyasztásával kevesebb hely marad a gyomorban az ételnek. Tehát lényegében nulla kalóriás ital foglalja el az étel helyét, ami kevesebb kalória bevitelhez vezet. A tanulmány minden résztvevője alacsony kalóriatartalmú ételeket fogyasztott a 12 hét folyamán, és mindegyikük veszített a súlyából, a vízivók azonban többet fogytak.  

A kutatás vezetője megjegyezte, hogy a víz jobb, mint a szénsavas vagy más édesített italok, melyek tele vannak cukorral vagy mesterséges édesítőszerrel. Ezek az adalékok nagyban hozzájárulnak a súlygyarapodáshoz, így a fogyókúrázóknak ajánlott ezek elkerülése és inkább nagy mennyiségű víz fogyasztása.

Fogyókúra esetén fontos, hogy segítsük a májfunkciót magas rosttartalmú ételekkel és folyadékkal. Az epe víztartalmának fenntartásához napi 6-8 pohár folyadék elfogyasztása szükséges, lehetőleg tiszta víz, vagy friss zöldség- és gyümölcslevek formájában. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!