A brokkoli és a citromos dresszing különleges ízt biztosít ennek a rendkívül ízletes, tavaszi salátának.
Hozzávalók:
- 3 és fél csésze víz, zöldség(leves) kocka
- só ízlés szerint
- 1 csésze vad rizs
- 2 evőkanál friss citromlé
- 1 evőkanál almaecet
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- ¼ csésze dióolaj
- ¼ csésze extra szűz olívaolaj
- 20-25 dkg brokkoli
- friss petrezselyem
- fűszerek: majoránna, snidling, kapor, tárkony
- ¼ csésze dió
- frissen őrölt paprika
1, Egy közepes méretű serpenyőbe öntsük a vizet és a zöldség kockát, majd kezdjük el melegíteni. Sózzuk meg és adjuk hozzá a vadrizst. Amikor a víz forrni kezd, vegyük kisebb lángra, fedjük le és főzzük 40-45 percig, közben néha kevergessük meg. Amikor a rizs megpuhul, öntsük le róla a vizet és tegyük egy nagy tálba.
2, Amíg a rizs fő, készítsük el a dresszinget. Keverjük össze a citromlét, az ecetet, egy kevés sót, a mustárt és a fokhagyma pürét. Öntsük hozzá az olajat és kevergessük pár másodpercig. Ízlés szerint ízesítsük a többi fűszerrel.
3, A rózsákra szedett brokkolit pároljuk meg, majd keverjük össze a rizzsel és öntsük rá a citromos dresszinget és a diót és jól keverjük össze. A tálalás előtt adjuk hozzá a frissen őrölt paprikát és petrezselymet.
Tápanyagtartalom (adagonként):
- 304 kcal
- 22 g zsír, 2 g telített zsír, 9 g többszörösen telítetlen zsír, 9 g egyszeresen telítetlen zsír, 0 mg koleszterin
- 24 g szénhidrát
- 3 g rost
- 33 mg nátrium
- 6 g fehérje