A zeller különleges íz világot biztosít ennek a rendkívül egészséges, lúgosító ételnek. Mivel a brokkoli színe 8-10 perc főzést követően elhalványul, érdemes a végén hozzátenni egy kevés kis spenótot, így újra szép zöld lesz a leves.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 közepes hagyma
- 4 szál zeller felkockázva
- 2-4 gereszd fokhagyma
- 1 kg brokkoli
- 20 dkg krumpli hámozva, felkockázva vagy fél csésze barna rizs
- víz
- só
- paprika
- Parmezán sajt
- egy kevés spenót
- petrezselyem
- tárkony
- snidling
Egy nagy fazékban közepes lángon hevítsük fel az olíva olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a zellert. Főzzük 5-8 percig, de ne engedjük, hogy megbarnuljon. Adjunk hozzá sót, fokhagymát és főzzük további egy percig.
Ezt követően adjuk hozzá a brokkolit és a krumplit vagy rizst, öntsük fel vízzel és lefedve főzzük kb. fél óráig.
Folyamatosan kevergessük, és közben adjuk hozzá a spenótot, ízlés szerint sót és paprikát.
Botmixer segítségével turmixoljuk össze, majd helyezzük vissza a tűzre és kevergetés mellett főzzük tovább (amíg forrni nem kezd).
Tálalás után fűszerekkel és Parmezán sajttal tovább ízesíthetjük.
Egy adag tartalmaz:
- 108 kcal
- 3 g zsír
- 0 g telített zsír
- 0 g többszörösen telítetlen zsír
- 2 g egyszeresen telítetlen zsír
- 0 mg koleszterin
- 18 g zsénhidrát
- 6 g rost
- 90 mg nátrium
- 5 g fehérje