A zeller különleges íz világot biztosít ennek a rendkívül egészséges, lúgosító ételnek. Mivel a brokkoli színe 8-10 perc főzést követően elhalványul, érdemes a végén hozzátenni egy kevés kis spenótot, így újra szép zöld lesz a leves. 

Hozzávalók:

-    1 evőkanál extra szűz olíva olaj
-    1 közepes hagyma
-    4 szál zeller felkockázva
-    2-4 gereszd fokhagyma
-    1 kg brokkoli
-    20 dkg krumpli hámozva, felkockázva vagy fél csésze barna rizs
-    víz
-    só
-    paprika
-    Parmezán sajt
-    egy kevés spenót
-    petrezselyem
-    tárkony
-    snidling

Egy nagy fazékban közepes lángon hevítsük fel az olíva olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a zellert. Főzzük 5-8 percig, de ne engedjük, hogy megbarnuljon. Adjunk hozzá sót, fokhagymát és főzzük további egy percig. 

Ezt követően adjuk hozzá a brokkolit és a krumplit vagy rizst, öntsük fel vízzel és lefedve főzzük kb. fél óráig.

Folyamatosan kevergessük, és közben adjuk hozzá a spenótot, ízlés szerint sót és paprikát. 

Botmixer segítségével turmixoljuk össze, majd helyezzük vissza a tűzre és kevergetés mellett főzzük tovább (amíg forrni nem kezd). 

Tálalás után fűszerekkel és Parmezán sajttal tovább ízesíthetjük.  

Egy adag tartalmaz:

-    108 kcal
-    3 g zsír
-    0 g telített zsír
-    0 g többszörösen telítetlen zsír
-    2 g egyszeresen telítetlen zsír
-    0 mg koleszterin
-    18 g zsénhidrát
-    6 g rost
-    90 mg nátrium
-    5 g fehérje

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!