Koreai kutatók friss tanulmányt publikáltak a Journal of Agricultural and Food Chemistry című szaklapban arról, hogy a feketebors képes lehet gátolni új zsírsejtek képződését testünkben. A feketeborsban található aktív hatóanyag, a piperin, mely a bors csípős ízéért felelős, segíthet a zsírpárnák elleni küzdelemben.

A keleti alternatív medicina évszázadok óta használja a feketeborsot fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre és különböző emésztési problémák esetén.

Korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy a piperin képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét és más, egészségre gyakorolt pozitív hatásai is lehetnek. blackpepper.jpg

A koreai kutatók tanulmánya szerint a piperin és a feketebors kivonat erősen gátolja a zsírsejtek képződését a szervezetben bármilyen káros mellékhatás nélkül.

Természetesen a feketebors nem csodaszer és csak egészséges táplálkozás mellett (sok zöldség, gyümölcs, rost) képes kifejteni megfelelő hatást, azonban érdemes ételeinket egy kis feketeborssal ízesíteni nem csak a kulináris élvezet, hanem a megfelelő testsúly fenntartásának céljából is.    
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!