7 ok, amiért minden edzés során szükség van az Innerlight termékeire

1. Az edzés jelentős folyadék veszteséggel jár. A verejtékkel együtt értékes ionok is távoznak, amiket pótolni kell. A 4 pHour sóból egy mokkáskanálnyi 3dl, 16 csepp klorofill tartalmú szénsavmentes ásványvízbe tökéletes ionpótlást tesz lehetővé.

2. Edzés alatt a tréningező cukrot éget és soha nem zsírt. A zsírégetés az edzés utáni órákban válik számottevővé, mert a zsírok bontása (béta oxidáció) lassú folyamat.

A szénhidrát raktárak (izom és máj) viszont hamar kiürülnek és ilyenkor a szervezet úgy segít magán, hogy saját fehérjéit kezdi el cukorrá alakítani és ezáltal lebontani. Ez a folyamat tízszer gyorsabban megy végbe, mint a fehérjék felépülése. Ezért a tréningezők sok fehérjét, aminosavakat fogyasztanak (jóval többet, mint 1gr/testsúly kg). A fel nem használt fehérjék a szervezetünkben toxikus ammóniává alakulnak át, ami a veséken át ürül ki. De ez csak akkor valósul meg maradéktalanul, ha olyan nem fehérje építő aminosavak is bőven vannak a szervezetünkben, amik révén ez a méregtelenítő mechanizmus zavartalanul működhet (ornitin-karbamid ciklus). A Super Greens sok ilyen aminosavat (ornitin, citrullin, stb.) tartalmaz.

3. Az elsavasodás. Az edzés során a lebomló cukorból energia (ATP) keletkezik. Ha a cukor teljesen lebomlik vízzé és széndioxiddá, akkor 32 db ATP molekulához jutunk, de ehhez az kell, hogy a citrát körök kifogástalanul működjenek. Ha a citrát kör komponensei elfogynak (almasav, citromvas, oxálecetsav, stb.), akkor a cukorbontás megakad piroszőlősav szinten, ami csak 2db ATP molekulát eredményez. A szervezet azonban képes a citrát köröket regenerálni, ezt feltöltési reakcióknak nevezzük, és ezt nagymértékben támogatják a SuperGreens és Power Plants készítmények, mivel igen gazdagok almasavban, citromsavban, fumársavban, oxál-ecetsavban. Ezek hiányában a piroszőlősavból pedig tejsav lesz, ami az izomrostok steril gyulladását, súlyosabb esetben pusztulását okozzák (izomláz, elsavasodás, izomgörcsök, stb.).

4. Alkalikus pH-juk révén szintén részleges védelmet nyújtanak az elsavasodással szemben.

5. Természetes vitamin tartalmuk pótolja az ilyenkor amúgy is megnövekedett vitamin igényeket.

6. Növényi rost és pektin tartalma kíméletesen bevonja a belek és a gyomor falát, ezáltal az edzés utáni hasfájást, néha mikroszkopikusan jelentkező véres székletet megelőzi.

7. A húsok és fehérjék bontásakor keletkező rákkeltő aminokat, az italok magas antioxidáns és polifenol tartalma közömbösíti.

Webáruház - Webáruház
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!