A túlsúly, ill. az elhízás a leggyakrabban 45-59 éves korban alakul ki, férfiakban és nőkben egyaránt. A nők elhízásának ebben az időpontban való kialakulását a menopauzával magyarázzák, férfiaknál az igazi okokat nem tudjuk. Az elhízás legrosszabb formája a hasra lokalizálódó (ún. viscerális forma), mely a szívhalál valószínűségét megötszörözi.

A bőr alatt (subcutan) elhelyezkedő zsírszövet kevésbé veszélyes, mert a szabad zsírsavak a viscerális zsírszövetből mobilizálódnak könnyen, és ezek okozzák azokat a krónikus gyulladásokat (asztma, erek gyulladása - infarktus, ízületi gyulladások, arthritisek), amik a szövődmények kialakulásáért a fő felelősek.

30–as BMI felett a cukorbetegség valószínűsége megháromszorozódik és a magas vérnyomás gyakorisága szintén a háromszorosára nő.

Bár a mozgás jelentősége nem hanyagolható el, de kalória megszorítás nélkül fogyni nem lehet.

Az ideális az 1500 kcal/nap, amivel havi 0,5-1 kg-ot lehet leadni.
 

{$up_uri}Fogyas/obese6.jpg

 


Leírtam korábban, hogy tíz dkg csokis keksz egy óra nagyon intenzív sportolással „tűntethető” el, de ennek a fordítottja is igaz. Ha csak napi 1-2 zsemlével kevesebbet eszünk, az napi 200 kcal be nem vitt táplálékot jelent, így tehát csupán ilyen kis étrendi változás is éves szinten igen jelentős fogyást eredményezhet: 73000 kcal/év, ez majdnem 10kg-os fogyást jelent.

Sokan nem szeretik a magas rosttartalmú és alacsony kalória tartalmú zöldségeket. Nekik azt javasolom, ne egyék, hanem igyák meg a zöldségeket. Erre való a Super Greens a maga 49 zöldséget tartalmazó kombinációjával. Napi egy-két liter elfogyasztása mellett és a fenti ajánlásokat betartva nagyon szépen fogyhatunk. De ne engedjünk az ezerötszázból!!

AKCIÓS SUPERGREENS CSOMAGOK

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!