Mi a legrosszabb kombináció, ami életünket közvetlenül is fenyegeti?

1.    Menopauza utáni kövér nő, aki dohányzik, nem sportol semmit, ülő munkát végez, és magyaros ételeket fogyaszt.

2.    Ötven feletti kövér, dohányzó, semmi sportszerű mozgást nem, de stresszes, ülő munkát végző férfi.
 
3.    Minősítő tényezők. Ha emellett magas a vérnyomásuk (több mint 130/80) és kettestípusú cukorbetegség is jelen van, akkor az 1-2 esetben 54 szeresére (!!!) nő az infarktus vagy stroke valószínűsége. Ha úgy ijesztőbb, 5400%-kal nő meg ezeknek a betegségeknek az esélye! Ezfw.jpgért hal meg ma minden második honfitársunk ezekben a betegségekben idő előtt évtizedekkel. Látható, itt tehát nem néhány tucat százalékról van szó, ezért a változtatás több mint sürgető.

4.    Még egy szabály, mely nagyon fontos. Az alkohol fogyasztása mellett semmilyen fogyókúra nem hozhat még átmenetileg sem eredményt. A bor, a sör savas (pH 2,8-3,5), a híg alkohol  a gyomorsav elválasztást fokozza, tehát étvágygerjesztő, így fogyni mellette nem lehet. A kalóriatartalmuk sem elhanyagolható, ugyanakkor  a fehérje tartalmuk nulla, vitaminban is nagyon szegények, az alkohol pedig még a legkisebb adagban is sejt toxikus! Minden sejtet károsít, de kiváltképpen a májat, a szívet és az agyat („csak” azt a három szervet kiemelten, mely nélkül élni nem lehet).

5.    Az alacsony szénhidrát, alacsony kalória és magas fehérje tartalmú diéták szegények vízoldékony vitaminokban és esszenciális zsírsavakban, ezek tehát pótlandók (C és B vitaminok, Omega 3 zsírsavak és ha nem  tengeri hal lapú a fehérjebevitel, akkor D vitaminban is)
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!