Nap, mint nap hallhatjuk a híradásokban, olvashatjuk tanulmányokban, hogy amíg a fejlődő világban rengetegen éheznek, addig fejlett világunk egyik legfőbb egészségügyi problémája az elhízás.

Az USA-ban a túlsúly és elhízás, illetve az ahhoz kapcsolódó betegségek az egészségügyi rendszer egyik legnagyobb kihívásának tekinthetők. Ez a problémakör az egészségügyi kiadások közel 10%-át emésztik fel, összegszerűen 147 milliárd dollárt évente.

A túlsúly, illetve az elhízás nagyon sok súlyos betegség gyökerének tekinthető. Tehát nem csak az esztétikai dolgokról, lelki problémákról és egyéb kellemetlenségekről kell beszélnünk, hanem szív-, és érrendszeri betegségekről, gyulladásokról, és a rákról.

A túlsúly és elhízás alapvetően hibás életmódunkból ered, mozgásszegény életünkből, helytelen táplálkozási szokásainkból. Amíg nem sikerül a többségében elterjedt, folyamatos gyulladásokat okozó táplálkozást gyulladás csökkentő táplálkozássá változtatnunk, a modern ember túlsúlyos és elhízott lesz, és szembe kell néznie a jelenleg legsúlyosabbnak számító betegségekkel.

Ennek a veszélyes és káros táplálkozási módnak a leginkább ártó elemei a finomított szénhidrátok, a hatalmas mennyiségű cukor, a magasan feldolgozott ételek, a rossz és egészségtelen zsírok, és a túlzott mennyiségű hús és tejtermék. Ezzel párhuzamosan pedig az értékes zsírsavak, olajok, friss zöldségek és gyümölcsök, magvak és sók, valamint növényi eredetű fehérjék hiánya.

A túlsúllyal és elhízással csak a legkisebb probléma, hogy az ember nem tetszik saját magának (és valószínűleg másoknak sem), hogy állandóan fáradt, hogy rossz a közérzete, a baj az, hogy megnyitja a kaput olyan súlyos, krónikus betegségek előtt, melyek megkeserítik későbbi életét.

Látszólag tudunk csak pénzt és időt megtakarítani azzal, ha beugrunk egy gyorsétterembe és rendelünk egy nagy adag, jó zsíros, transz zsírsavakkal teli sült krumplit, hozzá egy kalória dús, mesterséges anyagok tömkelegét tartalmazó hamburgert és ledöntünk mellé egy jó tömény, cukros üdítőt. Ezzel a lehető legrosszabbat tettük, amit szervezetünk ellen elkövethetünk. A kalóriát bevittük, de semmi értékes anyag nem került be szervezetünkbe.

Ráadásul hosszú távon nem is biztos, hogy olyan olcsók ezek az ételek, hiszen nincs drágább dolog annál, ha valaki megbetegszik!

{$up_uri}hambi.jpg


Bios Life Slim

A Bios Life Slim termék rostot és multi vitaminokat tartalmaz. Naponta 2 alkalommal kell elfogyasztani 1-1 tasakkal, 2-3 dl vízben elkeverve, lehetővé téve az egészséges fogyást!

Bios Life Slim - Bios Life Slim

http://biosslim.hu/uploads/slim_product.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!