Az étcsokoládéval készült muffin íze sokkal különlegesebb, ráadásul a magas kakaótartalmú csokoládé antioxidáns vegyületekben és omega-6 zsírsavakban igen gazdag, de emellett tartalmaz még magnéziumot, vasat, krómot, mangánt, cinket és rezet is. 

Hozzávalók:

-    75 g hajdinaliszt
-    75 g őrölt mandula
-    140 g teljes kiőrlésű gluténmentes lisztkeverék (rizsliszt + kukorica keményítő)
-    32 g kakaópor
-    10 g sütőpor
-    5 g szódabikarbóna
-    3,5 g só (fél teáskanál)
-    100 g barnacukor vagy nádcukor
-    2 tojás
-    75 g repce vagy szőlőmag olaj
-    120 g zsírszegény joghurt
-    5 g vanília (1 tsk.)
-    330 g érett banán (kb. 3 db)
-    115 g keserű csokoládé

1, Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Olajjal vagy vajjal kenjük ki a muffin sütőformákat. A száraz összetevőket tegyük egy nagy tálba.

2, Egy másik nagy tálban keverjük össze az olajat és a cukrot, amíg krémessé nem válik. Adjuk hozzá a két tojást, a joghurtot, a vaníliát és a nyers banán szeleteket, majd dolgozzuk össze őket. Ezt követően adjuk hozzá a száraz összetevőket és turmixgép segítségével addig keverjük, míg nagyjából homogén masszát kapunk. Ekkora szórjuk bele a csoki darabokat. 

3, Egy kanál segítségével töltsük meg a kivajazott muffin formákat, majd tegyük a sütőbe és fél órán át süssük. Amikor a muffinok megduzzadnak és enyhén megszilárdulnak, vegyük ki őket a sütőből.  

Az elkészült muffinok még napokig elállnak a hűtőszekrényben, de le is fagyaszthatjuk őket.

Egy adag tartalmaz: 

-    217 kcal 
-    10 g zsír, 2 g telített szír, 2 g többszörösen telítetlen zsír, 3 g egyszeresen telítetlen zsír, 24 mg koleszterin 
-    29 g szénhidrát 
-    2 g rost 
-    251 mg nátrium 
-    4 g fehérje

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!