A frittata egy tipikus olasz étel, mely nagyon hasonlít az omletthez, azonban miután a tojás kicsit összeállt a serpenyőben, a sütőben sütik tovább. A gombás, spenótos frittata könnyen és gyorsan elkészíthető étel, mely kiváló lehet reggelire, ebédre vagy akár vacsorára. 

Hozzávalók:

-    2 evőkanál olíva olaj
-    negyed kg gomba
-    só, frissen őrölt paprika
-    1-2 fej fokhagyma
-    200g spenót
-    8 tojás
-    ¼ csésze reszelt Parmezán
-    2 evőkanál alacsony zsírtartalmú tej

1, Közepes lángon melegítsünk fel egy evőkanál olíva olajat egy nagyobb serpenyőben, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát és folyamatos kevergetés mellett 3-5 percig pároljuk, amíg megpuhul és kicsit levet enged. Sózzuk és szórjuk meg ízlés szerint frissen őrölt paprikával és adjuk hozzá a péppé tört fokhagymát és kb. 1 percig kevergessük. Ezt követően adjuk hozzá a spenótot, fedjük le és pároljuk addig, amíg a gomba leve elpárolog. 

2, Közben törjük fel a tojásokat és öntsük egy nagyobb méretű tálba. Sózzuk meg, ízlést szerint adjunk hozzá fűszereket, a tejet és végül öntsük bele a serpenyőből a gombás-spenótos keveréket. Adjuk hozzá a Parmezán sajtot is. 

3, A serpenyőbe öntsünk még egy evőkanál olíva olajat, majd amikor kellően felmelegedett, öntsük bele a tojásos-gombás-spenótos masszát. Addig főzzük, amíg az omlett széle kicsit megkeményedik, majd tegyük át egy pizza sütőbe és tegyük be pár percre a sütőbe. Addig süssük, amíg a teteje kicsit megpirosodik, de vigyázzunk, hogy az alja ne égjen meg! Szeletekre vágva, melegen tálaljuk.

Egy adag tartalmaz:

-    155 kcal
-    11 g zsír, 3 g telített zsír, 2 többszörösen telítetlen zsír, 6 g egyszeresen telítetlen zsír
-    248 mg koleszterin
-    3 g szénhidrát
-    1 g rost
-    122 mg nátrium
-    11 g fehérje

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!