Egy vadonatúj kutatás azt igazolta, hogy a gyorséttermi ételek, hamburgerek, sült krumpli rendszeres fogyasztása elbutuláshoz vezet és csökkenti az intelligenciát.

Az oxfordi egyetem kutatói patkányokon végzett kísérletekkel igazolták feltevésüket. A magas zsírtartalmú étkezés alig 10 nap alatt szignifikánsan rontotta a rágcsálók rövidtávú memóriáját, csökkentette éberségüket és problémamegoldó képességüket bizonyos feladatok terén.

A kutatók szerint eredményeik azt mutatják, hogy erős kapcsolat van a között, hogy ki mit eszik, és hogyan gondolkodik.

A nyugati típusú étkezés zsírtartalma meglehetősen magas, ami hosszú távon cukorbetegséghez és szívbetegséghez vezet.

A kutatócsoport a vizsgálatban résztvevő patkányok egyik felének alacsony zsírtartalmú táplálékot, a másik felének magas zsírtartalmú táplálékot adott. Azt találták, hogy azoknál az állatoknál, amelyek magas zsírtartalmú táplálékot kaptak már 4 nap után megfigyelhető volt, hogy izmaik kevésbé tudták felvenni az energia előállításához szükséges oxigént, ezért szívük keményebben kezdett dolgozni és mérete is megnőtt.

9 nap után a magasabb zsírtartalmú ételt fogyasztó rágcsálók hosszabb idő alatt jutottak ki a labirintusból, mint az alacsony zsírtartalmú ételeket fogyasztó társaik, és jelentősen több hibát vétettek a feladatokban.

Miután megvizsgálták az állatok izomsejtjeit azt találták, hogy egy bizonyos fehérje mennyisége jelentősen megemelkedett a zsíros ételeket fogyasztó patkányokban. Ez a fehérje csökkentette az állatok izmainak hatékonyságát.

A kutatások ma már emberek bevonásával folynak, hamarosan konkrét eredményeink lesznek arról, hogy humán egyedekben is kell-e számolni az intelligencia csökkenésével magas zsírtartalmú étkezés esetén.
Bármilyen eredmény is születik, már ma bátran kijelenthetjük, hogy a magas zsírtartalmú étkezés kifejezetten káros és elősegíti azoknak a betegségeknek a kialakulását, melyek ma korunk népbetegségeinek tekinthetők.

Étkezzen egészségesen, egyen sok zöldséget, gyümölcsöt, tartsa magát a mediterrán típusú étkezéshez, mely rendkívül jó hatással lesz egészségére. Egészítse ki étkezését a SuperGreens zöld itallal, elősegítve sejtjei megfelelő működését!

SuperGreens - SuperGreens
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!