Mazsolás kókuszgolyó és Diós vagy mákos bejgli

Mazsolás kókuszgolyó

Hozzávalók:

-1 csésze köles
-1 marék tökmag (ledarálva)
-1 marék napraforgómag (ledarálva)
-fahéj
-mazsola (beáztatva)
-sztívia
-kókuszreszelék

A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, melegen összekeverjük a többi hozzávalóval. Golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékben megforgatjuk. Fogyókúrázók is fogyaszthatják.

Diós vagy mákos bejgli

Tészta:

-1 tk. szódabikarbóna
-1 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-40 dkg méz
-2 dl olaj
-hajdinadara vagy búzacsíra

Töltelék: 

-70 dkg mák vagy dió
-10 db alma
-6-8 db biocitrom héja vagy 15-20 csepp citromolaj
-30 dkg áztatott mazsola
-40 dkg méz (vagy szirup)

Összekeverjük a tésztához valókat és hozzáadunk annyi vizet, hogy gyúrható legyen. Négy vagy hat részre osztjuk, majd 45 percig pihentetjük. Közben lereszeljük az almát és összedaráljuk a diót vagy mákot és összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. A töltelék állaga a méz és alma hozzáadásával szabályozható. Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk darával vagy búzacsírával és rátesszük a tölteléket. Feltekerjük a bejgliket, majd előre melegített sütőbe tesszük és lassú tűzön arany barnára sütjük (30-40 perc) 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!