Hihetetlen teljesítmény. Egészségünket egy kötéltáncoshoz hasonlíthatjuk, akinek szüntelenül egyensúlyoznia kell.

Már az elmúlt évszázad húszas éveiben felismerte a svéd táplálkozástudós Ragnar Berg (1873-1956) a savak és lúgok egyensúlyának jelentőségét az ember egészsége szempontjából.

A savak és lúgok emésztésünk természetes termékei. Bonyolult emésztési folyamatok tartják a sav-bázis viszonyt egyensúlyban és így a pH-értéket 7,4-en. Hogy szervezetünk ebben a folyamatban mekkora teljesítményt nyújt, világossá válik, ha tudjuk, hogy az egészséges pH-értékhatár 7,35 és 7,45 között van, egy minimális eltérés, melyen belül kell maradni, hogy szervezetünk optimálisan tudjon működni.

A savak és a lúgok is tartalmaznak a szervezet számára fontos tápanyagokat és mégis a savak tartós többlete kibillenti testünket az egyensúlyból. Ennek következményei: az emésztés üteme felborul, az anyagcsere lelassul, bőrünk fakóvá és fénytelenné válik, gyakran levertséget, fáradtságot érzünk.
A savak egészséges mennyiségben nem okoznak gondot a testünknek, de kutatók igazolják, hogy táplálékaink manapság túlsavasodást okoznak.

Ön „elsavasodott“?

Táplálkozásunkat olyan élelmiszereknek kellene alkotniuk, melyek 80 %-ban lúgképzők és 20 %-ban savképzők. Ha az átlag európai ember táplálkozását megfigyeljük, úgy tűnik, hogy az ideális soha nincs nagyon messze a fennálló állapottól: a legtöbb európai ember táplálkozását 80%-ban savképző és csak 20%-ban lúgképző élelmiszerek alkotják. Pedig az élelmiszerek sav- vagy lúgképző tulajdonságára nem lehet azok ízéből következtetni; a citrom például lúgképző hatású a testre nézve, habár savanyú az íze.

Ugyanennyire érdekes tudni: alacsony pH-érték oda vezethet, hogy a szervezet az ételt zsírrá alakítja. A táplálkozáson kívül életvitelünk játszik még döntő szerepet a savasság kialakulásában. Így például szervezetünk mozgás- és alváshiány esetén valamint nikotin és stressz hatására többszörös savtermeléssel reagál.

Savasságot okozó élelmiszerek:

Általánosan igaz, hogy a fehérjében gazdag ételek, a fehér lisztből készült termékek, a gyors ételek, az alkohol és a cukor savasságot okoznak. Savtermelő élelmiszerek például: hús, felvágott, kolbász, hal, héjas tengeri állatok, tejtermékek, tojás valamint a hüvelyesek, mustár, ecet, kávé és szénsav- vagy cukortartalmú italok ill. ételek.

Lúgosító ételek:

A növényi eredetű élelmiszerek néhány kivétellel ( spárga, articsóka, kelbimbó) lúgosítanak. Néhány lúgosító élelmiszer: gyümölcs, gyökérzöldségek (mint a zeller, cékla, sárgarépa és torma), leveles zöldségek, burgonya, gombák, uborka, póréhagyma, rebarbara, hidegen sajtolt növényi olajok, mandula és szárított gyümölcsök.

Egyensúly egészen természetesen a Bios Life Super Chlorophyll™-lal!
A klorofill a növények természetes életelixírje: Az a képessége, hogy a napfényt energiává alakítja, a növények számára létfontosságú. Bios Life Super Chlorophyll™ a legjobb rendelkezésre álló forrásokból nyert korofillt tartalmazza, többek között, a lucernából, ami arab nyelven „Minden táplálékok atyját” jelenti.

Már az ókori Görögországban és az Amerikában élő természeti népeknél ismert volt ennek a növénynek a vitalizáló és tisztító hatása.

Ha Ön sem akar tovább „savas“ maradni, használja ki a természet erejét új vitalitás és jó közérzet elérése érdekében: kíméletesen koncentrált klorofillal

- Elősegíti a sav-bázis háztartás egészséges egyensúlyát
- Fenntartja az egészséges tisztító funkciókat
- Elősegíti a test oxigén koncentrációját
- Fokozza a sejtlégzést és az anyagcserét
- Segít a szervezetnek a táplálék hasznosításában

Super Chlorophyll - Super Chlorophyll

http://zolditalok.drtihanyi.hu/uploads/sc.jpg


Tanulmányok az egészséges fogyásról, Bios Life Slim-ről
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!