Az omega-3 zsírsavakban gazdag táplálkozás védelmet jelenthet az elhízás okozta májkárosodással, valamint az inzulin rezisztenciával szemben.
Joan Claria professzor szerint (University of Barcelona) az omega-3 zsírsavban két olyan lipid van (protectin és resolvin), amely a védő hatásért felelős.
Az állatkísérletek során megváltoztatták az egerek egy bizonyos génjeit, ezáltal kövérré és cukorbeteggé tették őket. Az egyik csoportnak omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket adtak, a másik csoport lett a kontrollcsoport, a harmadik csoportnak DHA-t adtak, míg a negyedik csoport resolvint kapott. Öt héttel később megvizsgálták az egerek vérét és máját. Annál a csoportnál, amelyik omega-3 zsírsavat kapott csökkent a májgyulladás előfordulása, és nőtt az inzulin tolerancia.
Ez a pozitív eredmény a resolvinnak és a protectinnek volt köszönhető.
Nagyon sok orvos keresi azokat egyszerű, természetes megoldásokat, melyek segítségével csökkenthetők az elhízás káros mellékhatásai. A jó hír, hogy van erre egy kiváló megoldás: az omega-3 zsírsavakban gazdag táplálkozás.
Ráadásul az omega-3 zsírsavak jótékony hatásai más téren is mutatkozhatnak (pl. szív-, és érrendszer, idegrendszer, gyulladások, stb.).
NOW Omega-3 felnőtteknek
NOW Omega-3 gyermekeknek
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!