Kevés olyan fogyókúrás program létezik, amely annyira egyszerű és egyértelmű lenne, mint a nyers étrend diéta.  Az emberek gyakran megfeledkeznek a különböző főzési technikák kalórianövelő hatásáról. Az olaj és vaj, valamint az általános sütési és főzési folyamatok akár 25 százalékkal is megnövelhetik egy étel kalóriatartalmát.

Továbbá, mivel a nyers élelmiszerek emésztése egy kicsivel több energiával jár, így lényeges a különbség a bevitt kalória mennyiségében. A Forbes Magazineban nemrégiben megjelent ebben a témában egy nagyon érdekes tanulmány. A kutatócsoport laboratóriumi patkányokat vizsgált, melyek 40 napon át nyers, míg a másik csoport főtt ételt ettek. A két csoport közti testtömeg különbséget vizsgálva megállapították, hogy a nyers élelmiszer fogyasztása fogyáshoz vezet. 

Ha a kitűzött célunk fogyáshoz vagy alacsonyabb kalória bevitelhez kapcsolódik, akkor javasolt a főtt ételeket nyersre cserélni ennek eléréséért. Józanésszel végiggondolva a főzés megnöveli egy étel kalóriatartalmát, az emberek többsége mégis ragaszkodik hozzá.

Milyen nyers élelmiszereket fogyasszunk?

A válasz egyszerű: sötét, leveles zöldségeket. Köztudott, hogy az egészséges táplálkozáshoz szükség van leveles zöldségekre. Ezek tele vannak vitaminokkal és tápanyagokkal. Ironikus azonban, hogy a többség nem is tudja, mi minősül sötét, leveles zöldségnek.

Javasoljuk azoknak, akik előre terveznek és bevásárló listával járnak vásárolni, hogy egyszer térjenek el ettől a szokástól és ezen zöldségeket keresve gyűjtsenek ötleteket. Rengeteg zöldséget lehet magas tápértékű, egyszerű és gyors receptekhez használni, és megismerve az összetevők neveit, könnyebben találunk rá ezekre a receptekre. Különösen a kelkáposzta- és pitypangfélék alkalmasak a felfedezés megkezdésére.

A sok bizonytalansággal és egészségügyi kockázattal járó fogyási módszerrel ellentétben, a nyers étrend diéta igazán természetes lehetőséget kínál a súlyvesztésre. Továbbá a diéta élvezetes és egy csodálatos felfedezésekkel teli út, mely során megkóstolhatjuk a már ismert élelmiszerek új ízeit és rábukkanhatunk olyanokra, amit még nem is próbáltunk.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!