dr. Robert Young terméke, a Young pHorever Omega 3-6-9 egy olyan speciális készítmény, mely teljesen természetes formában tartalmazza a szervezet számára nélkülözhetetlen, legjobb minőségű omega zsírsavakat. Lenmag, borágó és kendermag olajat tartalmaz, önmagában és öntetként, salátákhoz is használható.

Az omega 3-6-9 zsírsavak jelenléte szervezetünkben elengedhetetlen annak megfelelő működéséhez. Az omega zsírsavak számai (3,6 vagy 9) arra utalnak, hogy az adott molekula hányadik helyen tartalmaz kettős kötést a lánc végétől számítva.

Az omega 3 zsírsavak családjának legfontosabb tagjai az EPA és a DHA, melyek a kendermag olajban találhatók nagyobb mennyiségben. A DHA különösen fontos lehet terhes nőknek és szoptató anyáknak a gyermek egészséges fejlődése és agyműködése céljából. Az EPA az egyik legfontosabb zsírsav, mely elengedhetetlen a sejtek és az agy megfelelő működéséhez.   om369young.jpg
 
Az omega 3 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és vérrögképződés gátló hatásokat tulajdonítanak a számos más egészségre gyakorolt pozitív hatás mellett (artritisz, szívbetegségek, depresszió, stb. megelőzése).

Az omega 6 zsírsavaknak szintén gyulladáscsökkentő hatásuk van, emellett segítik a haj, a körmök és a bőr egészségének fenntartását. Az omega 3 és 6 zsírsavak kölcsönhatásba lépnek egymással, így nagyon fontos odafigyelni a megfelelő arányra, ami ideális esetben 2:1.

A két zsírsav együttes hatással bír az ún. eikozanoidokra, amik befolyásolják a szervezetben kialakuló krónikus gyulladásokat.

Az omega 9 zsírsavak közül az olajsav csökkenti a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, mint a stroke, szívinfarktus, stb. A borágó olaj omega 6 és omega 9 zsírsavakat is tartalmaz gamma linolénsav és olajsav formájában.

Az omega zsírsavak többszörösen telítetlen zsírok, melyek egészségesebbek, mint a telített zsírsavak és a szervezet számos funkcióját pozitívan befolyásolják.

Az omega 3 és 6 zsírsavak esszenciális zsírok, mivel azokat a szervezetünk nem képes előállítani, így a táplálkozás során kell felvennünk őket. Az omega 9 zsírok nem esszenciális zsírsavak, mivel azokat szervezetünk képes más forrásból is előállítani.

Az elmúlt években, évtizedekben rengeteg kutatás foglalkozott az omega zsírsavak jótékony tulajdonságaival. A legfontosabb az omega zsírsav készítményeknél a benne lévő zsírsavak aránya. A dr. Robert Young által kifejlesztett folyékony omega 3-6-9 esszenciális zsírsav készítmény teljesen természetes formában és kiváló arányban tartalmazza a különböző zsírsavakat. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!