Egy 2006-ban publikált tanulmány szerint a DHA és EPA (omega-3 zsírsavak) nagyobb mennyiségű fogyasztása csökkenti a szív-, és érrendszeri eredetű összhalálozást, a hirtelen halált és a stroke kialakulásának esélyét.

Forrás: American Journal of Clinical Nutrition, Tufts-New England Medical Center

A tanulmány 46 különböző kutatás eredményeiből von le következtetéseket az omega-3 zsírsavak és a szív-, és érrendszeri betegségek vonatkozásában.

A kutatók szerint a DHA és EPA legfontosabb szerepe, hogy csökkenti a koleszterin felhalmozódását és ezáltal a lerakódást az erek falán. Véleményük szerint a fejlett világban az omega-3 zsírsavak fogyasztása alacsony, ezért nem visszük be szervezetünkbe a szükséges mennyiségű DHA és EPA mennyiséget.

Mindez pedig megnöveli az esélyét olyan betegségek kialakulásának, mint a szív-, és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, reumatoid artritisz és depresszió. Ezekben a betegségekben általában omega-3 zsírsav, folsav, B6 és B12 vitaminhiány figyelhető meg.

dr. Barbara Levine (Weill Cornell Medical College) egyértelműen kimondja, hogy omega-3 zsírsav fogyasztással (DHA és EPA) klinikailag kimutatható, hogy csökken a fenti betegségek előfordulása.

Éppen ezért egyre több és több orvos javasolja betegeinek az omega-3 zsírsavakban gazdag táplálkozást, a szükséges EPA és DHA bevitelt.

NOW Omega-3 felnőtteknek

{$up_uri}nowom3.jpgNOW Omega-3 gyermekeknek

{$up_uri}nowdha.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!