Egy tápláló minestrone nem feltétlenül igényel több órát a tűzhely mellett, az alábbi recept kb. 1 óra alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
- hagyma (1 fej), sárgarépa (1 nagyobb), zeller (1 szár) és fokhagyma (2 fej) felszeletelve
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- só
- 35 dkg paradicsom konzerv levével együtt
- 6 csésze víz
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál oregánó
- 1 közepes krumpli
- petrezselyem, kakukkfű, Parmezán sajt
- 20 dkg kelkáposzta felszeletelve
- 1 konzerv fehér bab
- friss őrölt paprika
1, Közepes lángon melegítsük fel az olíva olajat egy nagyobb méretű edényben, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, répát, zellert és egy kevés sót. Főzzük 8 percig és közben gyakran kevergessük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezt követően adjuk hozzá a fokhagymát és kevergessük további fél percig, majd öntsük bele a paradicsomot a levével együtt, még egy kis sót és főzzük 5-10 percig.
2, Adjuk hozzá a vizet, paradicsompürét, oregánót, krumplit és ízlés szerint egy kevés sót. Forraljuk fel és adjuk hozzá a fűszereket, fedjük le és főzzük 10-15 percig, amíg a krumpli is megpuhul.
3, Miután a krumpli is megpuhult, adjuk hozzá a kelkáposztát és főzzük még 10 percig. Sózzuk és fűszerezzük ízlés szerint. A fehér babot csak a legvégén keverjük a levesbe és főzzük 5 percig. Tálalás előtt szórjunk egy kevés Parmezán sajtot minden egyes tálba.
Egy adag tartalmaz:
- 224 kcal
- 4 g zsír, 1 g telített zsír, 1 g többszörösen telítetlen zsír, 2 g egyszeresen telítetlen zsír
- 0 g koleszterin
- 40 g szénhidrát
- 10 g rost
- 438 mg nátrium
- 9 g fehérje