Egy tápláló minestrone nem feltétlenül igényel több órát a tűzhely mellett, az alábbi recept kb. 1 óra alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

-    hagyma (1 fej), sárgarépa (1 nagyobb), zeller (1 szár) és fokhagyma (2 fej) felszeletelve
-    1 evőkanál extra szűz olíva olaj
-    só
-    35 dkg paradicsom konzerv levével együtt
-    6 csésze víz
-    1 evőkanál paradicsompüré
-    1 teáskanál oregánó
-    1 közepes krumpli
-    petrezselyem, kakukkfű, Parmezán sajt
-    20 dkg kelkáposzta felszeletelve
-    1 konzerv fehér bab
-    friss őrölt paprika

1, Közepes lángon melegítsük fel az olíva olajat egy nagyobb méretű edényben, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, répát, zellert és egy kevés sót. Főzzük 8 percig és közben gyakran kevergessük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezt követően adjuk hozzá a fokhagymát és kevergessük további fél percig, majd öntsük bele a paradicsomot a levével együtt, még egy kis sót és főzzük 5-10 percig. 

2, Adjuk hozzá a vizet, paradicsompürét, oregánót, krumplit és ízlés szerint egy kevés sót. Forraljuk fel és adjuk hozzá a fűszereket, fedjük le és főzzük 10-15 percig, amíg a krumpli is megpuhul. 

3, Miután a krumpli is megpuhult, adjuk hozzá a kelkáposztát és főzzük még 10 percig. Sózzuk és fűszerezzük ízlés szerint. A fehér babot csak a legvégén keverjük a levesbe és főzzük 5 percig. Tálalás előtt szórjunk egy kevés Parmezán sajtot minden egyes tálba. 

Egy adag tartalmaz:

-    224 kcal
-    4 g zsír, 1 g telített zsír, 1 g többszörösen telítetlen zsír, 2 g egyszeresen telítetlen zsír
-    0 g koleszterin
-    40 g szénhidrát
-    10 g rost
-    438 mg nátrium
-    9 g fehérje

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!