Legjobb a paradicsomos, avokádós salsát hallal vagy csirkehússal fogyasztani, esetleg tortillával és feta sajttal.
Hozzávalók:
- 40dkg paradicsom felkockázva
- ½ lilahagyma (kisebb) szintén felkockázva
- 1-3 serrano vagy jalapeno paprika felvágva
- 1 érett avokádó meghámozva, felkockázva
- 2-3 teáskanál friss citromlé (vagy lime leve)
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- koriander, só ízlés szerint
Robotgép segítségével turmixoljuk össze az összetevőket, hagyjuk állni 15 percig (akár a hűtőszekrénybe is tehetjük), majd szolgáljuk fel.
Avokádó püré
Az avokádó püré kiváló reggelinek, tízórainak vagy uzsonnának, pirított kenyérrel, zöldségekkel vagy pitában szolgáljuk fel.
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma félbevágva
- só
- 2 db érett avokádó
- ¼ csésze friss citromlé
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 teáskanál őrölt köménymag
1, A félbevágott fokhagymákat tegyük egy mozsárba és zúzzuk össze fél teáskanál sóval, amíg pépes lesz. Vágjuk félbe az avokádókat, kaparjuk ki a belsejüket. Adjuk hozzá a fokhagymapéphez és zúzzuk össze vele együtt. Dolgozzuk bele a citrom levét, az olíva olajat, a sót és a köménymagot.
2, Az elkészült masszát tegyük bele egy kis edénybe és helyezzük a hűtőszekrénybe tálalásig.