Legjobb a paradicsomos, avokádós salsát hallal vagy csirkehússal fogyasztani, esetleg tortillával és feta sajttal. 

Hozzávalók:

-    40dkg paradicsom felkockázva
-    ½ lilahagyma (kisebb) szintén felkockázva
-    1-3 serrano vagy jalapeno paprika felvágva
-    1 érett avokádó meghámozva, felkockázva
-    2-3 teáskanál friss citromlé (vagy lime leve)
-    1 evőkanál extra szűz olíva olaj
-    koriander, só ízlés szerint

Robotgép segítségével turmixoljuk össze az összetevőket, hagyjuk állni 15 percig (akár a hűtőszekrénybe is tehetjük), majd szolgáljuk fel. 

Avokádó püré

Az avokádó püré kiváló reggelinek, tízórainak vagy uzsonnának, pirított kenyérrel, zöldségekkel vagy pitában szolgáljuk fel.

Hozzávalók:

-    2 gerezd fokhagyma félbevágva
-    só
-    2 db érett avokádó
-    ¼ csésze friss citromlé
-    2 evőkanál extra szűz olíva olaj
-    1 teáskanál őrölt köménymag  

1, A félbevágott fokhagymákat tegyük egy mozsárba és zúzzuk össze fél teáskanál sóval, amíg pépes lesz. Vágjuk félbe az avokádókat, kaparjuk ki a belsejüket. Adjuk hozzá a fokhagymapéphez és zúzzuk össze vele együtt. Dolgozzuk bele a citrom levét, az olíva olajat, a sót és a köménymagot.

2, Az elkészült masszát tegyük bele egy kis edénybe és helyezzük a hűtőszekrénybe tálalásig. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!