Táplálkozzon egészségesen, egyen több gyümölcshéjat!
Krumpli héj
A krumpli tápanyagtartalmának a fele a krumpli héjában található.
Burgonyachips: tegyük a héjat tepsibe, hintsük meg olajjal (lehetőleg olíva olajjal), sóval, borssal, cayenn-i borssal. 10-15 percig süssük 200 fokon.
Almahéj
A héj tartalmazza a gyümölcsben lévő kvercetint, ez egy antioxidáns, amely segít megelőzni egyes rákbetegségeket tanulmányok szerint. Sonkás-sajtos szendvics: szeleteljen fel sonkát vékonyra, szeletelt almahéjat, adjon hozzá reszelt cheddar sajtot teljes kiőrlésű kenyérrel, aztán süsse meg, amíg a sajt meg nem olvad.
Kiwi héj
Gazdag e-vitaminban és flavonoid tartalma miatt segít megküzdeni bizonyos betegségekkel. Smoothie-hoz hozzá kell adni 1 hámozatlan kiwit és fél csésze fagyasztott epret. Majd 1 csésze narancslét és fél pohár natúr joghurtot.
Narancshéj
Biztosítja a d-limonén termelődését, ami véd a bőrráktól. Vágjuk finomra a héjat, adjuk hozzá chilihez, babhoz és fűszerekhez.
Brokkoli szár
Egyetlen szál az egész napi C-vitamin mennyiséget fedezi. Tegyünk hozzá krumplit, hámozzuk le a szárakat, és ami belül van, az majdnem olyan lágy, mint a spárga.
Sárgarépahéj
A béta karotin védi a szemet, bőrt és az immunrendszert.
Adjuk hozzá húspogácsához pl. hamburgerben. Keverjük össze a sárgarépát és a sárgarépa héjat sovány darált hússal és takarjuk le a kiszáradás miatt.