Táplálkozzon egészségesen, egyen több gyümölcshéjat!

Krumpli héj

A krumpli tápanyagtartalmának a fele a krumpli héjában található.
Burgonyachips: tegyük a héjat tepsibe, hintsük meg olajjal (lehetőleg olíva olajjal), sóval, borssal, cayenn-i borssal. 10-15 percig süssük 200 fokon.

Almahéj

A héj tartalmazza a gyümölcsben lévő kvercetint, ez egy antioxidáns, amely segít megelőzni egyes rákbetegségeket tanulmányok szerint. Sonkás-sajtos szendvics: szeleteljen fel sonkát vékonyra, szeletelt almahéjat, adjon hozzá reszelt cheddar sajtot teljes kiőrlésű kenyérrel, aztán süsse meg, amíg a sajt meg nem olvad.

 

 

{$up_uri}applepeal.jpg

 


Kiwi héj

Gazdag e-vitaminban és flavonoid tartalma miatt segít megküzdeni bizonyos betegségekkel. Smoothie-hoz hozzá kell adni 1 hámozatlan kiwit és fél csésze fagyasztott epret. Majd 1 csésze narancslét és fél pohár natúr joghurtot.

Narancshéj

Biztosítja a d-limonén termelődését, ami véd a bőrráktól. Vágjuk finomra a héjat, adjuk hozzá chilihez, babhoz és fűszerekhez.

Brokkoli szár

Egyetlen szál az egész napi C-vitamin mennyiséget fedezi. Tegyünk hozzá krumplit, hámozzuk le a szárakat, és ami belül van, az majdnem olyan lágy, mint a spárga.

 

 

 

 

 

{$up_uri}brok.jpg

 


Sárgarépahéj

A béta karotin védi a szemet, bőrt és az immunrendszert.
Adjuk hozzá húspogácsához pl. hamburgerben. Keverjük össze a sárgarépát és a sárgarépa héjat sovány darált hússal és takarjuk le a kiszáradás miatt.

 

 

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!