Segítség az egészséges fogyás eléréséhez

Hamis sajtgolyók dióval

Hozzávalók 4 személyre:

- egy csésze finomra vágott dió
- 2 csésze zsemlemorzsa
- 6 ek. finomra vágott hagyma
- 1 csipet só
- 3 gerezd tört fokhagyma
- 2 ek. sörélesztő
- 4 ek. apróra vágott petrezselyem
- 1 ek. majoranna
- 30 dkg szétmorzsolt tofu
- 1 ek. olaj

Az olajon pirítsuk meg a diót, majd keverjük hozzá a fűszereket, utána a tofut, majd 1 csészényi zsemlemorzsát. Vizes kézzel formázzunk belőle diónyi golyókat, és kiolajozott tepsiben, nagy lángon süssük 30 percig. Párolt rizzsel tálaljuk.

Egy adag koleszterin tartalma: 0 mg

Mézes csirkemell sárgabarackkal

Hozzávalók 4 személyre:

- 40 dkg kicsontozott csirkemell
- 40 dkg sárgabarack, vagy 20 dkg aszalt sárgabarack
- 1 ek. margarin
- 1 ek. méz
- 1 ek. liszt
- 2 dl édes fehérbor
- só, csipet őrölt fahéj, szegfűszeg
- 30 dkg rizs

A rizst sós vízben megpároljuk. Közben a csirkehúst csíkokra vágjuk, besózzuk, a felolvasztott margarinon serpenyőben arany barnára pirítjuk. A lisztből rántást készítünk, a húshoz adjuk, majd a mézet is rácsurgatjuk. Felöntjük a borral, fűszerezzük, és megpároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felbe vágott barackot vagy a korábban vízbe áztatott aszalt gyümölcsöt. Lassú tűzön összeforraljuk. A rizzsel körítjük.

Egy adag koleszterin tartalma: 60 mg

{$up_uri}sargabarackoscsirke.jpg


Tonhal zöldségtálon

Hozzávalók 4 személy részére:

- 50 dkg tonhalfilé
- 2 sárgarépa
- 1 kisebb zellergumó
- 10 dkg ananász (konzerv)
- 1 őszibarack
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
- 10 dkg párolt rizs
- 1 kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- 2 ek. étolaj
- 5 dkg margarin
- só, fél citrom leve

A tonhalat kis darabokra szeleteljük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Kicsit állni hagyjuk, majd az olajban megsütjük. A répát és zellert gyufaszál nagyságú darabokra vágjuk, és a borsóval vajon megpároljuk. Tálra halmozzuk. Mellé rakjuk a kukoricaszemeket. A gyümölcsöt felkockázzuk, az ananász levét lecsorgatjuk. A gyümölcsöt a zöldségek mellé rakjuk, és ide kerül a párolt rizs is. Tetejükre rakjuk a halszeleteket, megszórva petrezselyemmel.

Egy adag koleszterin tartalma: 85 mg

{$up_uri}Tonhal%20steak%20sal%C3%A1t%C3%A1valjavitott.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!