A sárgarépa püré egy rendkívül ízletes és egészséges étel, tele van béta-karotinnal, melynek számos jótékony hatását ismerjük az emberi szervezetre. A sárgarépa püré tálalható pirított kenyérrel vagy pitával. 

Hozzávalók:

-    60 dkg sárgarépa
-    ½ teáskanál kumin mag
-    ¾ teáskanál őrölt köménymag
-     ½ teáskanál chili por
-    só ízlés szerint
-    3 evőkanál extra szűz olíva olaj
-    1-2 evőkanál friss citromlé
-    ½ csésze görög joghurt
-    1-3 gerezd fokhagymapüré
-    1 evőkanál szeletelt menta

1, Kb. 15 percig főzzük a sárgarépát, amíg megpuhul. 

2, Konyhai robotgép segítségével turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá az olíva olajat és a citromlevet és turmixoljuk tovább, amíg püré állaga lesz. 

3, Adjuk hozzá a kumin magot, az őrölt köménymagot, a chili paprikát, a sót és újra turmixoljuk, amíg teljesen homogén nem lesz.

Ízlés szerint a püréhez fokhagymás, mentás joghurtot keverhetünk. 

Pirított kenyérrel vagy pitával tálaljuk.

Egy adag tartalmaz (kb. 1 evőkanál):

-    20 kcal
-    1 g zsír, 0 g telített zsír, 0 g többszörösen telítetlen zsír, 0 g egyszeresen telítetlen zsír, 0 mg koleszterin
-    2 g szénhidrát
-    1 g rost
-    15 mg nátrium
-    0 g fehérje

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!