A sárgarépa püré egy rendkívül ízletes és egészséges étel, tele van béta-karotinnal, melynek számos jótékony hatását ismerjük az emberi szervezetre. A sárgarépa püré tálalható pirított kenyérrel vagy pitával.
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa
- ½ teáskanál kumin mag
- ¾ teáskanál őrölt köménymag
- ½ teáskanál chili por
- só ízlés szerint
- 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1-2 evőkanál friss citromlé
- ½ csésze görög joghurt
- 1-3 gerezd fokhagymapüré
- 1 evőkanál szeletelt menta
1, Kb. 15 percig főzzük a sárgarépát, amíg megpuhul.
2, Konyhai robotgép segítségével turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá az olíva olajat és a citromlevet és turmixoljuk tovább, amíg püré állaga lesz.
3, Adjuk hozzá a kumin magot, az őrölt köménymagot, a chili paprikát, a sót és újra turmixoljuk, amíg teljesen homogén nem lesz.
Ízlés szerint a püréhez fokhagymás, mentás joghurtot keverhetünk.
Pirított kenyérrel vagy pitával tálaljuk.
Egy adag tartalmaz (kb. 1 evőkanál):
- 20 kcal
- 1 g zsír, 0 g telített zsír, 0 g többszörösen telítetlen zsír, 0 g egyszeresen telítetlen zsír, 0 mg koleszterin
- 2 g szénhidrát
- 1 g rost
- 15 mg nátrium
- 0 g fehérje