A következő mediterrán étel tálalható köretként és főételként egyaránt.
Hozzávalók:
-    1 csokor zeller 1 cm-es darabokra felaprítva
-    1 evőkanál extra szűz olíva olaj
-    4 fej fokhagyma felaprítva
-    paradicsompüré
-    3 evőkanál aprított petrezselyem
-    sztívia vagy nádcukor
-    só és őrölt paprika ízlés szerint
A felvágott zeller darabokat forrásban lévő vízbe tesszük, lefedjük és 5 percig főzzük, amíg kicsit megpuhul.
Levesszük a tűzről és leöntjük róla a vizet.
Egy nagy serpenyőben közepes lángol felmelegítjük az olíva olajat, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Kb. fél perc után hozzáadjuk a paradicsomot, 2 ev. petrezselymet, egy kevés sztíviát, sót és paprikát. Pár percig kevergetjük, majd beletesszük a zellert és 10 percig főzzük. Ízlés szerint tovább ízesítjük, majd a végén belekeverjük a maradék petrezselymet.
Az elkészített étel még napokig eláll a hűtőszekrényben.
Egy adag tartalmaz:
-    82 kcal
-    5 g zsír
-    1 g telített zsír
-    1 g többszörösen telítetlen zsír
-    3 g egyszeresen telítetlen zsír
-    0 mg koleszterin
-    11 g szénhidrát
-    4 g rost
-    296 mg nátrium
-    2 g fehérje
                  drtihanyi
                     dr. Tihanyi László