A következő mediterrán étel tálalható köretként és főételként egyaránt.
Hozzávalók:
- 1 csokor zeller 1 cm-es darabokra felaprítva
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 4 fej fokhagyma felaprítva
- paradicsompüré
- 3 evőkanál aprított petrezselyem
- sztívia vagy nádcukor
- só és őrölt paprika ízlés szerint
A felvágott zeller darabokat forrásban lévő vízbe tesszük, lefedjük és 5 percig főzzük, amíg kicsit megpuhul.
Levesszük a tűzről és leöntjük róla a vizet.
Egy nagy serpenyőben közepes lángol felmelegítjük az olíva olajat, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Kb. fél perc után hozzáadjuk a paradicsomot, 2 ev. petrezselymet, egy kevés sztíviát, sót és paprikát. Pár percig kevergetjük, majd beletesszük a zellert és 10 percig főzzük. Ízlés szerint tovább ízesítjük, majd a végén belekeverjük a maradék petrezselymet.
Az elkészített étel még napokig eláll a hűtőszekrényben.
Egy adag tartalmaz:
- 82 kcal
- 5 g zsír
- 1 g telített zsír
- 1 g többszörösen telítetlen zsír
- 3 g egyszeresen telítetlen zsír
- 0 mg koleszterin
- 11 g szénhidrát
- 4 g rost
- 296 mg nátrium
- 2 g fehérje