Avagy a magas rosttartalmú táplálkozás szerepe a sikeres és egészséges fogyókúrában. Ha Ön túlsúlyos vagy elhízott és szeretne egészségesen, tartósan lefogyni, kezdjen el olyan ételeket enni, melyek sok rostot tartalmaznak. Az élelmi rostok nem csodaszerek vagy mágikus fogyasztószerek, csupán képesek teltség érzetet biztosítani fölösleges, extra kalória bevitel nélkül.

Minden diéta Achilles-ina az étvágy érzet. A leghatékonyabban akkor tudunk fogyni, ha képesek vagyunk kontrollálni éhség érzetünket és csak a szükséges napi kalóriát visszük be szervezetünkbe. Az étvágy érzést több tényező is befolyásolja, többek között z, hogy mikor eszünk, mit eszünk, mewl2.jpgnnyi az elfogyasztott táplálék zsír, szénhidrát, fehérje és rost tartalma, mennyi vizet tartalmaz, stb.

Ha egészséges, rostokban gazdag ételeket fogyasztunk, hosszú időn keresztül teltséget fogunk érezni, ezáltal csökkenthetjük a napi kalória bevitelt. Ráadásul a magas rosttartalmú ételeket tovább tart megrágni, így az agynak van ideje, hogy a fogadja a jelet: elég volt!

Tanulmányok azt bizonyítják, hogy a legtöbb ember nagyjából azonos tömegű táplálékot fogyaszt el naponta, azonban igen eltérő összetételben. Ha a magas rost és víztartalmú táplálékokat választjuk, mint pl. a zöldség levesek, saláták, gyümölcsök, friss zöldségek, stb., akkor ugyan akkora mennyiségű ételtől jobban eltelítődünk, miközben kevesebb kalóriát viszünk be szervezetünkbe.

Egy 2009-es tanulmány szerint pl. azok, akik étkezés előtt elfogyasztottak egy almát, 15%-kal kevesebb kalóriát vittek be ebéd során, mint azok, akik csak egy alma levet ittak ebéd előtt. Az almában lévő értékes rostok eltelítenek, így csökken az éhségérzet.

Érdemes már a reggelit is magas rosttartalmú ételekből összeállítani, ezzel jelentős mértékben elősegíthetjük a fogyást. Napi 35-45g rost elfogyasztásával kevésbé leszünk éhesek napközben, kevesebb lesz a kalóriaigényünk, így fogyni kezdünk. Fontos azonban, hogy ilyen esetben is folyamatosan pótoljuk a szervezetünk szbioslifeslim6.jpgámára fontos vitaminokat, ásványi anyagokat.

A modern fogyókúrás készítmények, mint pl. a Bios Life Slim a magas rosttartalom mellett tartalmazza ezeket a nélkülözhetetlen összetevőket. Nem véletlen, hogy ez a különleges termék az utóbbi 30 év első komoly tudományos áttörése a zsírégetésben.     

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!