A sütőtök mousse könnyen és gyorsan elkészíthető, kiváló desszert.

Hozzávalók:

-2 és fél teáskanál zselatin
-1 dl hideg víz
- fél kg sütőtök
- fél csésze barna cukor (vagy Stevia, de itt csak igen kis mennyiség kell, mert a cukornád 50-szer édesebb, mézzel is helyettesíthető a cukor) 
- fél teáskanál fahéj
- fél teáskanál szerecsendió
- negyed teáskanál reszelt gyömbér
- fél csipet só
- 2,5dl hideg tejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat

A zselatint a vízbe helyezzük és lassú tűzön felolvasztjuk. A megsült tököt a fűszerekkel alaposan összekeverjük. Egy pohár tejszínt a vaníliával kikeverünk, majd hozzáadjuk a tök krémhez. 6 egyenlő részben tálaljuk, lehűtjük, majd a végén egy kis tejszínhab jöhet a tetejére egy szem cseresznyével vagy meggyel díszítve. Hidegen (de nem fagyasztva) tálaljuk. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!