Kiváló mediterrán, lúgosító étel alacsony kalóriatartammal.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- só
- 1 kisebb fej hagyma felaprítva
- 2 fej fokhagyma
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 16 fekete olajbogyó
- 2 evőkanál friss petrezselyem felaprítva
- ½ csésze Parmesan sajt (vagy Pecorino)
A kisebb rózsákra szedett karfiolt forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 5 percig főzzük. Ezt követően kivesszük a főtt karfiolt és hideg vízbe tesszük, majd néhány perc elteltével papírtörölközőre tesszük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180-250 fokra. Egy nagyobb sütőedénybe 1 evőkanál olíva olajat öntünk, majd serpenyőben elkezdünk melegíteni 2 evőkanál olívaolajat. Pár perc után hozzáadjuk a felaprított hagymát, majd 3 perc múlva a fokhagymát és a sót. Még fél percig melegítjük, aztán levesszük a tűzről, jól összekeverjük.
Ezt követően a karfiolt a sütőedénybe helyezzük, majd ráöntjük az olívaolajas, hagymás öntetet, a petrezselymet és a sajt felét. Megsózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd ráreszeljük a maradék sajtot.
25-30 perc alatt arany barnára sütjük.
Egy adag tartalmaz:
- 177 kcal
- 13g zsír
- 3g telített zsír
- 1g többszörösen telítetlen zsír
- 7g egyszeresen telítetlen zsír
- 9mg koleszterin
- 9g szénhidrát
- 3g rost
- 377mg nátrium
- 7g fehérje
Fogyassza egészséggel!