Kiváló mediterrán, lúgosító étel alacsony kalóriatartammal. 

Hozzávalók:

-    1 nagy fej karfiol
-    só
-    1 kisebb fej hagyma felaprítva
-    2 fej fokhagyma
-    3 evőkanál extra szűz olívaolaj
-    16 fekete olajbogyó
-    2 evőkanál friss petrezselyem felaprítva
-    ½ csésze Parmesan sajt (vagy Pecorino)

A kisebb rózsákra szedett karfiolt forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 5 percig főzzük. Ezt követően kivesszük a főtt karfiolt és hideg vízbe tesszük, majd néhány perc elteltével papírtörölközőre tesszük. 

Közben előmelegítjük a sütőt 180-250 fokra. Egy nagyobb sütőedénybe 1 evőkanál olíva olajat öntünk, majd serpenyőben elkezdünk melegíteni 2 evőkanál olívaolajat. Pár perc után hozzáadjuk a felaprított hagymát, majd 3 perc múlva a fokhagymát és a sót. Még fél percig melegítjük, aztán levesszük a tűzről, jól összekeverjük. 

Ezt követően a karfiolt a sütőedénybe helyezzük, majd ráöntjük az olívaolajas, hagymás öntetet, a petrezselymet és a sajt felét. Megsózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd ráreszeljük a maradék sajtot. 
25-30 perc alatt arany barnára sütjük.

Egy adag tartalmaz:

-    177 kcal
-    13g zsír
-    3g telített zsír
-    1g többszörösen telítetlen zsír
-    7g egyszeresen telítetlen zsír
-    9mg koleszterin
-    9g szénhidrát
-    3g rost
-    377mg nátrium
-    7g fehérje

Fogyassza egészséggel!

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!