A világ egyes fejlett országaiban (USA) odáig jutottunk, hogy a felnőtt lakosság 1/3-a klinikailag elhízott, a teljes populációnak pedig kb. a fele tekinthető túlsúlyosnak. Ez a borzalmas tendencia nem másnak köszönhető, mint a mozgásszegény életmódnak és a rendkívül egészségtelen, szénhidrátokban és kalóriákban dús étrendnek. Magyarországon ennyire még nem drámai a helyzet, de az elmúlt évtizedek tendenciái egyértelmű romlást mutatnak. 

 

Nézzük meg, melyek azok a természetes ételek, melyek segítségével megkezdődhet az egészséges fogyás.

Avokádó

Bár köztudott, hogy az avokádó egy meglehetősen „zsíros” gyümölcs, mégis fontos részét képezi az egészséges, diétás étrendnek. Az avokádóban lévő rendkívül egészséges, egyszeresen telítetlen zsírok ugyanis fontos szerepet töltenek be a szervezetben lévő krónikus gyulladások visszaszorításában, ami egyébként emelkedett koleszterinszinthez, vércukorszinthez vezet. Amikor a szervezetben a vércukorszint magasan áll, arra utasítja testünket, hogy kezdjen el zsírt raktározni (főleg a derék és csípő környékére). Ennek hatására felborul a hormonháztartás, ami utat nyit az elhízáshoz. Az avokádó emellett egy kiváló káliumforrás, a káliumnak pedig fontos szerepe van a táplálék energiává történő átalakításában.  

A benne lévő B-vitaminok, aminosavak és rostok pedig teltségérzetet biztosítanak, ezáltal nem kívánjuk a fő étkezések közti nasikat, édességeket.

Avokádó tartalmú termék: Doc Brocs

Zöld tea

A zöld tea anyagcsere fokozó tulajdonságának köszönhetően minden típusú fogyókúra kiváló összetevője. Néhány korábbi tanulmány rámutatott arra, hogy a zöld tea fogyasztás növeli a test hőtermelését (ami kalóriát von el), és stimulálja a zsírszövet oxidációját. A zöld tea polifenolokban és katekinekben rendkívül gazdag, közülük talán az EGCg segíti legjobban elő a zsírégetést. 

EGCg tartalmú termék: NOW EGCg

Citrusfélék

A citrom, lime, narancs, grapefruit, mandarin mind-mind kiváló zsírégető gyümölcsök, mivel flavonoidokban gazdagok, erős antioxidáns vegyületeket tartalmaznak, erősítik az immunrendszert, harcolnak a krónikus gyulladásokkal szemben és elősegítik a máj zsírégető funkcióját. 

Érdemes minden reggelt egy nagy pohár citromos vízzel indítani (két teljes citrom levét kell belefacsarni), ezzel sokat tehetünk egészségünkért, csökkenthetjük a cukorbetegség rizikóját és fokozhatjuk szervezetünk zsírégető funkcióját.

Citrus falvonoidokban gazdag termékek: NOW C-1000 citrus flavonoidokkal, MegaFood C Complex 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!