Nem túlzás azt mondani, hogy az avokádó talán a Föld legegészségesebb étele. Felsorolni is nehéz azt a sok értékes összetevőt, amit tartalmaz: vitaminok, ásványi anyagok, kiváló minőségű zsírsavak, értékes fitonutriensek, fehérjék, aminosavak, rostok valódi tárháza.

A következő recept egy olyan csokoládé puding elkészítéséhez ad útmutatót, mely szója-, és gluténmentes, ráadásul kalóriatartalma sem magas. 

Elkészítési idő: 30 perc (8 adag)

Hozzávalók:

-    3 avokádó
-    1 csésze kókuszos mazsola
-    1 teáskanál vanília
-    fél csésze kókusz reszelék (nem édesített)
-    fél csésze kókusztej
-    2 evőkanál kakaópor (natúr, cukormentes)
-    ¼ teáskanál sztívia

Elkészítés:

-    tegyük az avokádókat az aprítóba
-    adjunk hozzá ¼ csésze kókusztejet és a maradék hozzávalót, majd addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz
-    a kívánt állag elérésének függvényében adjuk hozzá a maradék kókusztejet

A kókuszos mazsola a recept fontos része, kiváló ízt kölcsönöz az ételeknek.

-    öntsünk egy üvegtálba egy konzervdoboznyi kókusztejet, majd szórjuk bele a mazsolát
-    keverjük össze kanállal, fedjük le, majd 1 napra tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!