Nem túlzás azt mondani, hogy az avokádó talán a Föld legegészségesebb étele. Felsorolni is nehéz azt a sok értékes összetevőt, amit tartalmaz: vitaminok, ásványi anyagok, kiváló minőségű zsírsavak, értékes fitonutriensek, fehérjék, aminosavak, rostok valódi tárháza.
A következő recept egy olyan csokoládé puding elkészítéséhez ad útmutatót, mely szója-, és gluténmentes, ráadásul kalóriatartalma sem magas.
Elkészítési idő: 30 perc (8 adag)
Hozzávalók:
- 3 avokádó
- 1 csésze kókuszos mazsola
- 1 teáskanál vanília
- fél csésze kókusz reszelék (nem édesített)
- fél csésze kókusztej
- 2 evőkanál kakaópor (natúr, cukormentes)
- ¼ teáskanál sztívia
Elkészítés:
- tegyük az avokádókat az aprítóba
- adjunk hozzá ¼ csésze kókusztejet és a maradék hozzávalót, majd addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz
- a kívánt állag elérésének függvényében adjuk hozzá a maradék kókusztejet
A kókuszos mazsola a recept fontos része, kiváló ízt kölcsönöz az ételeknek.
- öntsünk egy üvegtálba egy konzervdoboznyi kókusztejet, majd szórjuk bele a mazsolát
- keverjük össze kanállal, fedjük le, majd 1 napra tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek