Legszebb ünnepünk a Karácsony és legvidámabb ünnepünk a Szilveszter sejtjeinket rendkívüli megpróbáltatásnak teszi ki.

Kiszámolták, hogy egy átlagos karácsonyi menü 6 000 kalóriát tartalmaz, ami éppen háromszorosa a kívánatosnak. A zsíros édesvízi halak fogyasztásától ne reméljük egy pillanatig se, hogy szervezetünkbe jó zsírokat (omega 3-6-9) viszünk be. A rengeteg kalória nagyon megterheli az emésztőrendszert, ezek feldolgozása egy komoly tortúra a hasnyálmirigynek, a májnak és a keringési rendszernek. A finom kávék, kakaók pH-ja százezerszerese (!!!) a normálisnak, a borok pH-ja 2,8, a pezsgőké szint úgy, tehát százezerszer savasabbak ezek az italok, mint amit sejtjeink igényelnek (a normális pH 7,345, tehát enyhén lúgos).

A fel nem használt plusz kalóriák (naponta kb. 4 ezer) zsírsavakká alakulnak és zsírszövetként rakódnak le, jobb esetben csak a hasunkra, rosszabb esetben egy részük az ereink falába, megteremtve ezzel a plakk képződés és a későbbi infarktus anatómiai alapját.

A kávé pH-ja 3,2, a benne lévő koffein pedig aritmogén (szívritmus zavarra hajlamosít) és vízhajtó hatású, azaz a szöveteinket kiszárítja. Az alkoholnak is erős a húgyhajtó hatása, ezért a sejtek kiszáradnak, tehát folyadék hiányt alkoholos itallal pótolni nem lehet.

A hasnyálmirigy normálisan naponta kb. 40 egység inzulint termel, ami biztosan nem elegendő a beiglikhez, tortákhoz, mézes süteménykehez. A magasabb vércukor sejtjeink fehérjéinek elcukrosodásához vezet. Cukorbetegek jól tudják, hogy a hemoglobin A1C akkor jó, ha 6,5% alatt van. Ezek az elcukrosodott fehérjék már biológiailag értéktelenek, tehát a szervezet optimális működéséről ilyenkor már szó sincs.

Sebaj, gondolják sokan, majd intenzív mozgással ledolgozzuk a lerakódott felesleget a következő napokban. Azért itt is van egy kis baj. A sok lerakódott zsírsavat el kell oxidálni, ami a szabad gyökök számottevő emelkedését vonja maga után. Ezek a reaktív szabad gyökök sejtkárosítók, képesek az örökítő anyag, a DNS mélyreható roncsolására is.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/zaba2.jpg

Mit tehetünk tehát?

Sürgősen kezdjünk el megszabadulni ezektől a káros anyagoktól. Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, igyunk meg naponta egy-két liter Super Greens-t, vagy 2x2 dl Bios Life Slimet, vegyünk magunkhoz napi ezer milligramm citrus falvonoidokat is tartalmazó C-vitamin kapszulát, a napi átlagos D3 vitamin fogyasztásunkat állítsuk be kb. ezer egység/nap értékre (hetente egy kapszula Ultra D3), sokat sétáljunk a szabad levegőn. Egészségesek naponta legalább negyven percig emeljék fel a pulzusukat a tréning pulzus szintjére, amit úgy kell kiszámítani, hogy 220-ból kivonja az életkorát és az így kapott értéket megszorozza 0,6-tal. Nagyon fontos, hogy igyon bőven folyadékot (vizet!), és zárja az ünnepeket ugyan azzal a testsúllyal, mint amivel elkezdte!

SuperGreens - SuperGreens

Bios Life Slim - Bios Life Slim

C-vitamin - C-vitamin
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!