A zeller, mely egy rendkívül egészséges, lúgosító zöldség, fantasztikus ízt biztosít a rizottónak.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- fél csésze felkockázott hagyma
- 6 szár zeller
- 1 és fél csésze Arborio rizs
- 1-2 fej fokhagyma
- só, friss paprika
- 1 dl fehér bor (pl. Sauvignon Blanc)
- 1 csésze kelkáposzta
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál vágott snidling
- 1/3 csésze reszelt Parmezán sajt
1, Serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olíva olajat, majd tegyük bele a hagymát, zellert, sózzuk meg és főzzük kb. 3-5 percig.
2, Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a rizst és a fokhagymát és kevergessük még néhány percig. Öntsük hozzá a fehér bort, majd fedjük le és hagyjuk, hogy a rizs megpárolódjon. Alacsony lángon főzzük és időnként keverjük meg, hogy le ne égjen. 10-15 perc elteltével adjuk hozzá a kelkáposztát és a fűszereket. Ha szükséges, öntsük fel vízzel. Kb. 25 perc alatt teljesen megfő az étel.
3, A petrezselymet és snidlinget csak a legvégén adjuk hozzá. Reszelt Parmezán sajttal tálaljuk.
Egy adag tartalmaz:
- 312 kcal
- 7 g zsír, 2 g telített zsír, 1 g többszörösen telítetlen zsír, 4 g egyszeresen telítetlen zsír, 5 mg koleszterin
- 49 g szénhidrát
- 2 g rost
- 224 mg nátrium
- 9 g fehérje