A zeller, mely egy rendkívül egészséges, lúgosító zöldség, fantasztikus ízt biztosít a rizottónak.

Hozzávalók:

-    2 evőkanál extra szűz olíva olaj
-    fél csésze felkockázott hagyma
-    6 szár zeller
-    1 és fél csésze Arborio rizs
-    1-2 fej fokhagyma
-    só, friss paprika
-    1 dl fehér bor (pl. Sauvignon Blanc)
-    1 csésze kelkáposzta
-    2 evőkanál petrezselyem
-    1 evőkanál vágott snidling
-    1/3 csésze reszelt Parmezán sajt

1, Serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olíva olajat, majd tegyük bele a hagymát, zellert, sózzuk meg és főzzük kb. 3-5 percig. 

2, Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a rizst és a fokhagymát és kevergessük még néhány percig. Öntsük hozzá a fehér bort, majd fedjük le és hagyjuk, hogy a rizs megpárolódjon. Alacsony lángon főzzük és időnként keverjük meg, hogy le ne égjen. 10-15 perc elteltével adjuk hozzá a kelkáposztát és a fűszereket. Ha szükséges, öntsük fel vízzel. Kb. 25 perc alatt teljesen megfő az étel. 

3, A petrezselymet és snidlinget csak a legvégén adjuk hozzá. Reszelt Parmezán sajttal tálaljuk.

Egy adag tartalmaz:

-    312 kcal 
-    7 g zsír, 2 g telített zsír, 1 g többszörösen telítetlen zsír, 4 g egyszeresen telítetlen zsír,  5 mg koleszterin 
-    49 g szénhidrát 
-    2 g rost 
-    224 mg nátrium
-    9 g fehérje

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!