Egy átfogó kínai tanulmány szerint a zöld tea rendszeres fogyasztása – mely természetes katekinekben igen gazdag – segítséget nyújthat a túlsúlyos embereknek az egészséges fogyásban.

A kutatás során összesen 182, 18 és 55 év közötti túlsúlyos kínai embert vizsgáltak, megfigyelték, hogy a zöld tea fogyasztás hogyan hat a testsúlyukra, BMI-indexükre és a zsír testen belüli eloszlására.

Egy csésze zöld tea 50-100 mg katekint tartalmaz, a kutatás résztvevői 30-900 mg katekint kaptak naponta. 30, 60, majd 90 nappal később összehasonlították a zöld tea fogyasztó csoportok paramegcg-green-tea.pngétereit a kontrollcsoportéval (akik nem kaptak zöld teát).

A cikk szerzői az adatokból egyértelműen megállapították, hogy a magas katekin tartalmú zöld tea rendszeres fogyasztása 90 napos időtartamban képes szignifikánsan csökkenteni a testsúlyt, a testzsírtömeget és a derékbőséget.

Fontos kiemelni, hogy a tanulmány során a résztvevők napi 6-10 csésze zöld teának megfelelő katekin mennyiséget fogyasztottak. Ezt a dózist étrend-kiegészítők segítségével sokkal könnyebben tudjuk biztosítani.

Ilyen mennyiség mellett már alvászavarral is lehet számolni a sok koffein miatt, valamint bizonyos szívritmus zavarok is gyakrabban fordulhatnak elő.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!