Ma már a GYÓGYGOMBÁKAT nem úgy fogyasztjuk el, hogy a természetes gombatestet megőröljük, megszárítjuk, azután teában vagy kávéban, esetleg kapszulába töltve elfogyasztjuk.

Az USA Nemzeti Rákkutató Intézete (NCI) már húsz évvel ezelőtt elsődleges célként jelölte meg a gyógygombák steril, szabványos, sejt szuszpenzió és micélium tenyészeteinek a kifejlesztését, gyártástechnológiájuk kidolgozását.

Első lépésben a fokozott hatóanyag tartalmú gomba törzseket szelektálták ki, majd biotechnológiai törzsfejlesztéssel (szomatikus hibridek, protoplaszt fúzió, stb.) olyan gombatörzseket alakítottak ki, AMIKNEK A BIOKÉMIAI PONETNCIÁLJA A HATÉKONY ANYAGOK VONATKOZÁSÁBAN HÚSZ-HARMINCEZERSZERESE (!!!) lehet a természetben előforduló vad törzsekének.

Minderre azért volt szükség, mert a bioszintetikus gombatenyészetek nem egy, hanem több biológiailag aktív vegyülettel rendelkeznek, és ezek együttesen fejtik ki kedvező hatásukat.

Különösen gyors előre haladás mutatkozik a kutatások során a tumoros modellrendszerekben és az AIDS preklinikai vizsgálatainál.

Így hát a Lila kukoricán nevelt ganoderma micellium tenyészet, a Cordyceps sinensis és a bokrosgomba (Maitake) készítményekben valóban egymásra talál az évezredek tapasztalata a legkorszerűbb biokémiai és biotechnológiai módszerekkel, amik napjaink betegségeinek a kezelésében mindinkább meghatározóvá válik.

Kapcsolódó étrend-kiegészítők:

- Ganoderma gyógygomba (reishi, pecsétviaszgomba)
- Cordyceps gyógygomba (kínai hernyógomba)
- Maitake gyógygomba (bokrosgomba, grifola frondosa)
- Shiitake gyógygomba

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!