Az amerikai Mushroom Wisdom Inc. Maitake SX-frakció nevű terméke egy különleges eljárással készült gyógygomba kivonat, mely maitake gyógygombát és szabadalommal védett, speciális maitake SX-frakciót tartalmaz. A termék poliszacharid tartalma rendkívül magas, messze kiemelkedik a piacon található más készítmények közül.

A Maitake SX-frakció egy egyedülálló poliszacharid, mely olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amiket az egyszerű gomba kivonatok, gomba őrlemények megközelíteni sem tudnak.

A washingtoni Georgetown Egyetem és a New York-i Medical College kutatói 1997-ben felfedeztek egy bokrosgombából származó béta-glükán vegyületet, amit X-frakciónak neveztek el. Tanulmányuk szerint az X-frakció gyengíti az inzulin rezisztenciát és növelik az inzulin szenzitivitást, azaz a sejtek érzékenységét az inzulinra (ha a sejtek nem fogékonyak az inzulinra, csökken az inzulin szenzitivitás, melynek extrém állapota a cukorbetegség).

Cun Zhuang professzor tovább tökéletesítette az eljárást és létrehozta az SX-frakciót, ami még hatékonyabban működik cukorbetegeknél, mint az X-frakció.

Az SX-frakcióval végzett tanulmányok eredményeit az alábbi diagrammokon láthatjuk (Japán kutatás eredményei).

sugar1.jpg
Sugar2.jpg

A grafikonokon jól látszik, hogy az SX-frakció az említett tanulmányban pozitív eredményt fejtett ki cukorbetegeknél.

sx.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!