A gyógygombák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is egészségre gyakorolt jótékony hatásuknak köszönhetően. A ganoderma gyógygomba elsősorban antivirális, gombaölő, baktériumölő, a szív- és érrendszer működését elősegítő, valamint a cukorbetegségre kedvezően ható tulajdonságai miatt olyan közkedvelt. A reishi gombában lévő fitokemikáliák számos betegség megelőzésében játszhatnak fontos szerepet. 

Nézzük meg, mik a reishi gyógygomba legfontosabb tulajdonságai:

1, Támogatja az immunrendszer megfelelő működését

A pecsétviaszgomba rendkívül hatékony immunrendszer erősítő. Korábbi kutatások azt mutatták, hogy azoknál az előrehaladott rákos betegeknél, akiknek 30 napon át reishi gyógygomba kivonatot adtak, jelentős állapotjavulás következett be. A kutatók ezt a gomba immunrendszer erősítő hatásának tulajdonítják. A reishi emellett csökkentheti a kemoterápia és sugárkezelés káros mellékhatásait. Erős antioxidánsként semlegesíti a káros szabad gyököket.

2, Rák megelőzés

Manapság a reishi gyógygombát leginkább rákos betegek, illetve cukorbetegek használják. Korábbi kutatások megállapították, hogy a ganoderma gomba gátolja a tumorsejtek osztódását ésnövekedését.  

3, Javítja a szív-, és érrendszer működését

Kísérletek szerint a pecsétviaszgomba kivonat tágítja a szívkoszorúereket, ezáltal pedig javítja a szívizom vér és oxigén ellátását. Emellett nyugtatja az idegeket, csökkenti a koleszterinszintet, segíti a stroke megelőzését. 

A reishi gyógygomba további fontos tulajdonsága, hogy védi szervezetünket a krónikus gyulladásoktól, jótékony hatású allergia esetén és javítja a máj működését és elősegíti a normál vércukorszint fenntartását. 

A gombák nem növények, de nem is állatok. Valóságos csodák, hiszen nem tudnak a napfény segítségével fotoszintézist végezni, miként az állatvilág tagjai sem, ugyanakkor, nem tudják a helyüket megváltoztatni, mint pl. az állatok. Mintha a növény és az állatvilág olyan ötvözetét képeznék, ami mindkettőből a legelőnytelenebb tulajdonságokat tartalmazza.

És mégis hatalmas nemzetséget alkotnak. Ez pedig csak úgy volt lehetséges, hogy rendkívül hatékony védelmi mechanizmusok egész tárházát fejlesztették ki, ami fennmaradásukat szolgálja. Ezt használjuk mi ki részben akkor, amikor gombák segítségével gyógyítjuk magunkat. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!