A Cordyceps (cordyceps sinensis) vagy más néven a kínai hernyógombafélék népes családja (kb. 400 tag) kiemelt gyógyászati jelentőséggel bír.

Rovarpatogén gombák többnyire a tibeti fennsíkon élnek és leggyakrabban a denevér lepke lárváját, bábját, de nem ritkán hangyákat támadnak meg. A gomba spórák a rovarba behatolva mintegy belülről teljesen felfalják azt, a gazda szervezetnek csak a kitin páncélja marad meg. A felfalt rovar fej részéből nő ki a gomba termőteste, ami 4-10 cm hosszúságú lehet. A gomba teljes fejlődési ciklusa 4-6 év.

A gyógyászatban való alkalmazása több mint háromezer éves múltra tekint vissza. Európában 300 éve ismerik, de igazán ismertté csak 1993 után vált, amikor a kínai futónők kilenc világrekordot döntöttek meg, és ezt a Cordycepsnek tulajdonították az edzésmunka mellett.

A modern farmakológia nem teszi lehetővé, hogy Cordyceps-szel fertőzött rovarokból vonják ki a hatóanyagot, ma már ez micélium tenyészetek segítségével történik (rizsen, szójababon kialakított fermentációs kultúrákban). Így teljesen tiszta termékhez jutnak, ami egyetlen klónból származik csak, így garantált a hatóanyag mennyisége és tisztasága.

A MegaFood csak egy féle gombatörzset, a Cordyceps sinesist használja, klinikai kísérletekben ez bizonyult a sok Cordyceps féleség közül a legjobbnak. Legfőbb hatóanyagai a poliszacharidok (Cordyceps sav), de gazdag foszfor, magnézium, vas és kalcium ionokban is.

{$up_uri}cordy2.jpg


A Cordyceps micélium massza kivonat hatásai:

1. elősegíti a máj méregtelenítő tevékenységét
2. immunmoduláns: fokozza a fehérvérsejtekben a fagocitózist, növeli a nagy falósejtek számát, nő az interleukin 2 szint, és a T limfociták száma is növekszik
3. megfigyelték emlő és tüdőrákos betegeknél, hogy a tumor növekedés folyamatát gátolja, néha meg is állítja (javítva ezzel a beteg túlélési esélyeit)
4. csökkenti a kórosan magas vérzsír szintet
5. antioxidáns
6. a szexuális teljesítőképességet is javítja
7. egyes baktériumok szaporodását is gátolja (streptococcus, pasteurella, antrax, staphylococcus, valamint néhány patogén gomba szaporodását is: microspórium)

A készítményünk Cordycepsre standardizált és számtalan szabadalom védi a gyártás technológiáját.

A termék eredete, tisztasága különösen fontos ennek a terméknek az esetében, mert vannak olyan Cordyceps törzsek is, amik az immunrendszert képesek gátolni (immunszupresszió), így terápiás alkalmazásnál nagyon körültekintően kell a megfelelő készítményt kiválasztani.

{$up_uri}cordy.jpg


Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!