Izraeli kutatók a ganoderma lucidum jótékony hatását vizsgálták a prosztatarák tekintetében.

(Wild mushroom can fight prostate cancer: Israeli researchers)

A prosztatarák az egyik leggyakrabban előforduló rák típus férfiaknál, évente közel 550 000 esetet diagnosztizálnak világszerte.

Mik a prosztata rák legfőbb rizikófaktorai?

Még ma sem tudjuk pontosan, hogy mi okozza a prosztata rákos elváltozását, azonban számos elősegítő tényezőt ismerünk. Ezek közül a legfontosabb a kor, 50 év felett meredeken nő a rák előfordulása.

Ha a családban korábban előfordult prosztata vagy mellrák, az szintén növeli a rák kialakulásának esélyét.

Az afroamerikai férfiaknál gyakoribb, míg az ázsiai férfiaknál alacsonyabb a prosztata rák előfordulása.

Az előbb felsorolt 3 rizikófaktoron nem változtathatunk.

A Haifa Egyetem kutatói a ganoderma lucidum vizsgálata során olyan molekulákat találtak, melyek gátolják a prosztata rák kialakulását. Ben Zion Zaidman, a kutatás vezetője elmondta, hogy a reishi tumor gátló és immunrendszer erősítő tulajdonságát már régóta ismertük, azonban most in-vitro (laboratóriumi) kísérletek igazolják, hogy a gomba képes elpusztítani a tumor sejtet.

A tumor ölő hatást egyelőre csak Petri csészében vizsgálták, a további kutatások állatkísérletek formájában fognak lezajlódni.

Az eredmény azért mégis figyelemre méltó, mert a ganoderma lucidum (kínai pecsétviaszgomba) daganatsejt pusztító hatása nem indirekt módon, tehát az immunrendszer stimulálásának a következményeként alakult ki, hanem a gomba direkt, közvetlen daganatsejt pusztító hatása ölte meg a rosszindulatú sejteket – egyelőre még csak Petri csészében. Ugyanakkor a ganodermáról már több mint ezer éve tudjuk, hogy a normális sejteket nem károsítja, szemben a közvetlen daganatpusztító gyógyszerek igen nagy többségével, amikre jellemző, hogy az ép, egészséges sejteket is súlyosan károsíthatják.

A Liver Strength egy különleges étrend-kiegészítő készítmény, mely fermentált formában tartalmaz ganoderma lucidumot, a gomba egy rendkívül értékes növényen, a lila kukoricán nő, így jótékony hatása még erőteljesebb.

Liver Strength lila kukoricán nevelt ganoderma lucidum kivonat

http://megafood.drtihanyi.hu/uploads/NTX_LiverStrength_90_Web.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!