Mára már meglehetősen sokat tudunk az ősi gyógygombákról, azonban tudásunk még messze elmarad azon távol-keleti gyógyítókétól, akik több évezredes tapasztalat birtokában vannak. Kínában vannak olyan feljegyzések a reishi (pecsétviaszgomba vagy ganoderma), cordyceps (hernyógomba) és shiitake gyógygombáról, melyek több mint 4000 évesek. 

A gyógygombák elfogadottsága a modern, nyugati világban egyre szélesebb körű, az elmúlt években kutatások ezrei foglalkoztak a gyógygombák gyógyító hatásaival.. Amerikában egyre elterjedtebb az a gyakorlat, hogy orvosok gyógygombákat javasolnak rákos betegeiknek, hogy ezzel támogassák a rák elleni hagyományos gyógyszerek működését és közömbösítsék a kemoterápiás készítmények káros mellékhatásait. 

Szerencsére a piacon egyre több és egyre jobb minőségű gyógygomba kivonatok kaphatók, melyek koncentrált formában tartalmazzák az adott gyógygomba bizonyos hatóanyagait. A Mushroom Wisdom Inc. (USA) gyógygomba termékeivel pl. több klinikai vizsgálatot végeztek és feljegyezték egészségre gyakorolt jótékony tulajdonságaikat.

Ezek a vizsgálatok azt mutatták, hogy az esetek 90-95%-ában csökkentek a kemoterápia és sugárkezelés kellemetlen mellékhatásai. Egy Japánban készült vizsgálat során a résztvevők életminőségük szignifikáns javulásáról számoltak be. 

A gyógygomba kivonatokat a leggyakrabban az alábbi esetekben alkalmazzuk:

-    rosszindulatú daganatok
-    cukorbetegség, metabolikus szindróma
-    immunrendszer erősítés
-    gyulladáscsökkentés
-    allergia

A Mushroom Wisdom vállalat, mely amerikai-japán közös tulajdonban van, 1991-ben kezdte meg a gyógygomba kivonatok gyártását és forgalmazását az Egyesült Államokban. Vezető termékvonaluk a Maitake D-frakció, valamint a Maitake SX-frakció

A Maitake SX-frakciót kifejezetten cukorbetegeknek javasolják, míg a Maitake D-frakciót a rákos betegeknek, legyengült immunrendszerrel élőknek. 

A Maitake D-frakció különlegesen magas hatóanyag tartalommal, koncentrált formában található meg a Maitake PRO 4X termékcsaládban, mely egy folyékony gyógygomba kivonat (a 4X arra utal, hogy 4-szeres erősségű, 4-szeres töménységben tartalmazza a hatóanyagot). 

A tablettás kiszerelésű Super Reishi, Super Cordyceps, Super Shiitake és Super Chaga gyógygombák különlegessége abban áll, hogy az adott gyógygombán kívül (pecsétviaszgomba, hernyógomba, chaga gomba, shiitake gomba) szintén tartalmazzák a szabadalommal védett Maitake TD-frakciót. Így minden gyógygomba tabletta tulajdonképpen egy gyógygomba keverék, mely bokrosgomba kivonatot (maitake) és valamilyen más gombát tartalmaz, valamint C-vitamint, a még hatékonyabb működés céljából (több korábbi tanulmány eredménye is azt mutatta, hogy a gyógygombák hatékonyságát fokozza a C-vitamin). 

A C-vitamin egyébként minden nap szolgáltat új meglepetésekkel. Mostanában derült ki, hogy az USA-ban végzett vizsgálatok alapján a C-vitamin képes elpusztítani a TBC baktériumok azon formáit is, amik egyébként már ellenállóvá váltak a TBC ellenes antibiotikumokkal szemben.

Kiváló minőség, amerikai-japán szakértelem, magas hatóanyag tartalom – ez jellemzi a Mushroom Wisdom gyógygomba termékeit.     

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!