Miért van az, hogy sok rákos beteg belehal betegségébe, míg sokan felépülnek belőle? Miért kockázatos a sugár-, és kemoterápia? Hogyan segítheti a ganoderma lucidum gyógygomba a konvencionális rák terápiát?

A modern rákgyógyítás lényege: radio és/vagy kemoterápiával elpusztítani a rákos sejteket. Azonban ez a pusztítás nem kíméli a szervezetet sem, és olyan fontos sejteket is károsíthat, mint a

- makrofágok
- T-limfociták
- fehérvérsejtek
- vérképző sejtek
- szívizomsejtek
- májsejtek
- bélhámsejtek
- hajhagymák

Ráadásul a kemoterápia gyengíti a szervezetet, csökkenti az immunrendszer működését. A kezelés befejezését követően a megmaradt rákos sejtek új erőre kaphatnak, kihasználhatják a szervezet gyengeségét, és ez végzetes lehet.

Mi lehet a megoldás egy ilyen nehéz helyzetben?

Mindenekelőtt az immunrendszer, a szervezet erősítése az elsődleges ilyen állapotban. Több tanulmány szerint a ganoderma lucidum gyógygomba fogyasztása a modern rákgyógyító terápiákkal együtt hatékonyabb lehet. Ennek legfőbb oka az, hogy a ganoderma gyógygomba is rendelkezik bizonyos anti-tumor tulajdonságokkal. Ráadásul a ganoderma lucidum csökkentheti a sugárterápia mellékhatásait és segítheti a fent említett fontos sejtek működését.

Ezen kívül, mivel nem toxikus, nem szükséges a ganoderma szedését felfüggeszteni, tehát nem kell kúraszerűen adni, hanem folyamatosan szedheti a beteg.

Számos kutatás eredménye szerint a ganoderma gyógygomba:

-növeli a szervezet ellenálló képességét a sugár-, és kemoterápiával szemben
-erősíti az immunrendszert
-javítja az étvágyat

Nagyon sok betegnél éppen az a legnagyobb probléma, hogy a legyengült szervezet nem képes elviselni a sugárkezelés és/vagy kemoterápia mellékhatásait. Ganoderma gyógygomba fogyasztásával azonban ez a helyzet megkönnyíthető.

A ganoderma gyógygomba ezen jótékony tulajdonságait a benne található szerves germániumnak, szuperoxid-diszmutáznak és a poliszacharidoknak (pl. béta glükán) köszönheti.

Milyen a jó ganoderma termék?

Nem minden gyógygomba termék egyforma. Az alacsony minőségű termékek hatékonysága sokkal szerényebb lehet. Rákbetegség esetén nem szabad kompromisszumokat kötni, a legjobb gyógygomba kivonatra van szükség, ami megfelelő hatóanyag mennyiséget tartalmaz.
Milyen termékek szedése javasolt a ganoderma gyógygomba kivonat mellett?

- Cordyceps gyógygomba
- Maitake gyógygomba
- Béta-glükán
- Matuzalem folyadék vagy tabletta

Ezek még nálunk csak étrend-kiegészítők, de Japánban az említett gombakeveréket Krestin néven a daganatos betegségek gyógyszereként törzskönyvezték az elmúlt 3 évben.

Kapcsolódó étrend-kiegészítők:

- Ganoderma gyógygomba (reishi, pecsétviaszgomba)
- Cordyceps gyógygomba (kínai hernyógomba)
- Maitake gyógygomba (bokrosgomba, grifola frondosa)
- Shiitake gyógygomba

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!