A kombucha egy olyan fermentált folyadék, melynek az alapja a Fungus japonicus gomba. Ez és más gombák, valamint egy speciális baktérium együttes szimbiózisa alkotja a kombucha tenyészetet.

A kombucha tea egészség megőrző tulajdonságairól ismert, Amerikában kb. 70 évvel ezelőtt terjedt el. A kombucha teát otthon, házilag is el lehet készíteni, a kombucha tenyészetet egy-két hétig kell fekete, cukrozott teába áztatni. Ebben elszaporodik a gomba. Más országokban, pl. Oroszországban és Kínában évszázadok óta fogyasztják.

A kombucha mandzsúriai gomba néven is ismert, a fermentáció során a kombucha membránok kemény, kocsonyás anyaggá alakulnak, melyet több egysejtű gomba és nem mérgező baktérium alkot. Amikor a gomba egy olyan közegbe, folyadékba kerül, melyben zöld vagy fekete tea, cukor, víz és ecet van, ezek a mikroorganizmusok egy komplex fermentációs kultúrává alakulnak át. Ez a fermentációs kultúra termel számos olyan vegyületet, melynek évszázadok óta egészség megőrző szerepet tulajdonítanak. A kombucha emellett B és C vitamint is tartalmaz. A kombucha tea íze gyedi, de kellemes.

A kombucha legősibb felhasználói a kínaiak, akik már i.e. 200 körül is alkalmazták a kombucha tenyészetet. Az 1900-as évek elején a kombucha tea Oroszországból elterjedt a nyugat európai országokba. Az 50-es és 60-as években német és olasz kutatók rák ellenes hatását ismerték fel, és rákos betegeknél alkalmazták, mint erős, anti-tumor készítményt.

A Nobel-díjas orosz író, Alexander Szolzsenyicin a börtönben kombucha teát ivott, és szerinte ez gyógyította meg gyomorrákját.

A kombucha tea legismertebb gyógyító tulajdonságai:

- sérült bélflóra helyreállítása
- energizál
- méregtelenít
- immunrendszer erősítő
- haj növekedés ösztönző
- anti-tumor hatás

A kombucha tea a B és C-vitamin mellett ásványi anyagokat és egy kevés alkoholt is tartalmaz (kevesebb, mint 1%), mely a fermentáció során keletkezik.

Több európai kutatás is megállapította a kombucha tea kedvező hatásait különböző rákbetegségekben, azonban még további kutatások szükségesek ahhoz, hogy egyértelművé váljanak pozitív tulajdonságai.

Flavonoid komplex antioxidáns hatású étrend-kiegészítő

Kombucha koncentrátum 9 gyümölcslé sűrítmény flavonoid tartalmával.
250 ml-es, összetevők: csipkebogyó, kökény, fekete ribizli, áfonya, meggy, fekete bodza, fanyarka, földi szeder, kék szőlőhéj kivonat és kombucha koncentrátum (víz, cukor, fekete tea, kombucha tenyészet), étkezési sav: citromsav.

A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amelyekből élettanilag hasznos anyagok jönnek létre.

10 ml tartalmaz:

- 120 mg polifenol
- 0,055 mg resveratrol
- 70 mg katechin
- 20 mg antocianid
- 240 mg flavonoid

Totál antioxidáns státusz (TAS) 10 ml-ben: 80

Felhasználási javaslat: 10ml/nap.

Ha úgy érzi, hogy szervezetének nagyobb mennyiségre van szüksége, a napi adagot 20ml-re lehet növelni. A szájban lévő bőr nyálkahártyáján keresztül közvetlenül a véráramba kerülnek a készítmény hatóanyagai, éppen ezért javasoljuk kortyonként fogyasztani. Lehet a koncentrátumot hígítás nélkül és 1:5 arányban vízzel hígítva is fogyasztani.

A gyümölcsök természetes alkotórészei (polifenolok, flavonoidok) antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.

A Kombuflavonoid egy antioxidáns bomba. A készítmény biztosítja a kombucha koncentrátum és a 9 gyümölcslé sűrítmény kedvező, egészség megőrző, megújító tulajdonságait. Csak az élénk szín megtartása mellett garantálja minden flavonoid készítmény a hosszú távú természetes antioxidáns hatást. A flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabad gyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok, amelyek elsősorban a gyümölcs héjában, szárában, kocsányában és magjában találhatók. Ezek az anyagok képezik az antioxidáns hatás gerincét. A természetben a káprázatos élénk színek az erőt, az energiát és az antioxidáns hatást jelképezik.

{$up_uri}flav.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!