A MegaFood Maitake (eredeti neve: Immune Strength) termék rendkívül különleges, mivel a bokrosgomba poron kívül béta-glükánt, C-vitamint, vad kékáfonya koncentrátumot, valamint egy egyedülálló összetevőt, Maitake Gold 404-et tartalmaz. Mi is ez a Maitake Gold 404?

A Maitake Gol 404 egy szabadalommal védett összetevő (United States Patent 5 854 404), melyet dr. Hiroaki Nanba fejlesztett ki (Pharmaceutical University, Kobe, Japán).
dr. Nanba a maitake gyógygomba kutatás atyjának számít a világon.

A Maitake Gold 404-et a Grifola frondosa gyógygombából állítják elő a legnagyobb maitake gomba termelők világszerte.

A Maitake Gold 404 megalkotásának legfőbb célja az volt, hogy erősítsék a maitake gomba anti-tumor tulajdonságát.

A legtöbb gyógygombában, így a maitake gombában is több olyan bioaktív vegyület található, melynek gyógyító hatást tulajdonítanak.

Rövid áttekintés a gombákról…

A gombák a működésükhöz szükséges táplálékokat kívülről szerzik be, nem növények és nem is állatok. „Röghöz kötöttségükben” a növényekre emlékeztetnek, míg táplálkozásuk, anyagcseréjük, összetételük az állatvilághoz áll közelebb. Annak érdekében, hogy képesek legyenek túlélni és fejlődni, meglehetősen agresszív, protektív és proaktív immunrendszerrel kell rendelkezniük.

A gombák rendszertani besorolása nem egyszerű, ők képviselik a „harmadik királyságot”. A gombák sejtszerkezete a homáréhoz és rákéhoz hasonlít (kitin). Oxigént vesznek fel és széndioxidot bocsátanak ki, akár csak az állatok, rovarok. DNS-ünk kb. 25%-á azonos, így a gombák közelebbi rokonságban állnak velünk, emberekkel, mint a növényekkel. Éppen ezért fedezhető fel oly sok közös pont az emberek és a gombák védekező mechanizmusában.

A Maitake Gold 404 egy glükán-protein komplex. Ezek a vegyületek képesek pozitívan befolyásolni az immunrendszer működését (T-sejtek, makrofágok). A makrofágok (fehérvérsejtek) speciális receptorokkal rendelkeznek, melyhez a béta glükánok képesek hozzákapcsolódni, és szó szerint „bekapcsolni” az immunsejteket. A makrofágok vagy nagy falósejtek a fagocitózis révén védik szervezetünket. Ennek során bekebelezik és elpusztítják a betolakodókat.

A fagocitózis az immunrendszer egyik legfontosabb védekező mechanizmusa, a szervezet elsőszámú védelmi vonala.

A Maitake Gold 404 fontos feladata, hogy ezt a folyamatot stimulálja és megóvja a szervezet egészégét.

Maitake Gold 404 összetevőt csak a legkiválóbb készítmények tartalmaznak.

Több kutató szerint a MaitakeGold 404 egy rendkívül hatásos immunmoduláns összetevő, mely a fagocitózist és a citokin kiáramlást ösztönzi. A Maitake Gold 404 sejtszinten hat, már kis dózisban is hatásos. Ma a világ egyik legismertebb és legelfogadottabb gyógygomba kivonata.

Kapcsolódó étrend-kiegészítők:

- Ganoderma gyógygomba (reishi, pecsétviaszgomba)
- Cordyceps gyógygomba (kínai hernyógomba)
- Maitake gyógygomba (bokrosgomba, grifola frondosa)
- Shiitake gyógygomba

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!