Régóta ismert a Maitake gyógygomba rákos daganatokra gyakorolt pozitív hatása. Éppen ezért a maitake gyógygomba vagy másnéven bokrosgomba évezredek óta fontos szerepet tölt be az alternatív keleti medicinában.

A modern kutatás és orvostudomány is felkarolta a gyógygombákat különleges tulajdonságaik miatt. Ezért egyre több tanulmány jelenik meg a témában, melyek a gyógygombák főleg rákos betegekre gyakorolt pozitív hatásait taglalják.

Forrás: PubMed.gov

A Maitake gyógygomba egyik különlegessége, hogy egy tanulmány szerint heteropoliszacharid Z-frakciója nagymértékben elősegíti a sejtes immunválaszt, emellett pedig képes szignifikánsan csökkenteni a rákos daganatok növekedését.

A bokrosgomba másik fontos összetevői az ún. béta glükánok. A béta glükánoknak immunmoduláns és anti-tumor tulajdonságokat tulajdonítanak. Ezt több in vitro és in vivo kísérlet is alátámasztotta korábban.

A kutatók összességében úgy gondolják, hogy a Maitake gyógygombának fontos szerepe lehet a rákos betegek gyógyításában, mint alternatív, kiegészítő terápia.

A legtöbb gyógygombához hasonlóan a Maitake gyógygomba is C-vitaminnal kombinálva erőteljesebb hatást képes kifejteni.

Kapcsolódó étrend-kiegészítők:

- Ganoderma gyógygomba (reishi, pecsétviaszgomba)
- Cordyceps gyógygomba (kínai hernyógomba)
- Maitake gyógygomba (bokrosgomba, grifola frondosa)
- Shiitake gyógygomba

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!