Az ősi kínai medicina 2 000 éve használja a Reishit gyógyító célokra, főként az arthritis és egyéb gyulladások kezelésére.

A Reishi (latinul: Ganoderma lucidum, vagy a Kínában használt Ling Zhi) az egyik legnépszerűbb gyógyító gomba, és bár nem csodaszer (tehát nem alkalmas minden betegség gyógyítására), a modern kutatások egyre inkább alátámasztják az ősi gyógymódok hatékonyságát.

Kínában főleg arthritisz és bronchitis kezelésére használják, a modern ázsiai, európai és amerikai kutatások folyamatosan igazolják és feltárják gyógyító mechanizmusát.

Egy 2003-as indiai kutatás azt mutatta, hogy a Reishi képes közel 60%-kal csökkenteni a gyulladást akut vagy krónikus ödémában. Az ödéma vagy vizenyő (vízkór) a kapillárisok és a szövetek közötti folyadékcsere folyamatának zavara miatt alakul ki, folyadék halmozódik fel a szövetekben.

Egy 1993-as amerikai tanulmány szintén azt találta, hogy a Ganoderma lucidum kivonat jelentős gyulladás csökkentő hatással rendelkezik.

További 7 kutatás bizonyította a Reishi gyulladás csökkentő hatását.

2006-ban Kenneth Blum és munkatársai olyan tanulmányt publikáltak, melyben a Reishi kivonat arthritiszre gyakorolt pozitív tulajdonságairól írtak. Ugyan ebben az évben egy kínai tanulmány a Reishi kivonat immunmoduláns hatásairól írt az arthritisz vonatkozásában. A kutatás szerint a jótékony tulajdonság a Reishiben található poliszacharidoknak köszönhető.

További 3 tanulmány ír a Ganoderma lucidum arthritiszre gyakorolt pozitív hatásairól.

Az Experimental Oncology lapon megjelent tanulmány a vastagbélrák és a Reishi kapcsolatáról ír. A kutatás eredménye azt mutatta, hogy a Ganoderma lucidum kivonat gátolja a ráksejtek burjánzását, valamint antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

A Cancer Research UK kutatói mélyrehatóan vizsgálták a Ganoderma lucidum tulajdonságait, és egyértelmű következtetésre jutottak a gomba jótékony hatásaival kapcsolatban. A rendkívül precíz és hosszú tanulmány részletesen taglalja a Reishi jótékony összetevőinek működését.

Szintén hatalmas irodalommal látta el a világot a kínai Shanghai Egyetem és a japán Wakan Shoyaku Botany Institute (Tokyo) közös tanulmánya, mely szintén rendkívül részletesen taglalja a Ganoderma lucidum rákos megbetegedésekben kifejtett jótékony hatásait, a gomba összetevőinek hatásmechanizmusát.

Rajtuk kívül további 17 neves tanulmány ír a Reishi fantasztikus gyógyító hatásairól.

Liver Strength lila kukoricán nevelt ganoderma lucidum kivonat

{$up_uri}NTX_LiverStrength_90_Web.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!