A lilakukoricán nevelt reishi (ganoderma lucidum - pecsétviaszgomba) zseniális ötlet, hiszen a ganoderma táptalajául szolgáló lila kukorica önmagában is rendkívül egészséges, mivel jelentős mennyiségben tartalmaz polifenolokat, resveratrolt (csak úgy, mint pl. a vörös bor).

Ugyanakkor ideális táptalajt képez a ganoderma spóráknak és az így kifejlődő gombafonalak gyógyhatása még jobb, mint a szilvafák kérgén nőtt gombatesté. De hát, mint mindent, ezt is a természettől tanultuk.

Az orchideák, melyek fajtagazdagsága különlegesen nagy, a zárvatermők azon csoportját képezik, amik megtermékenyült magkezdeményeiket a szelekre bízzák, és képesek így akár több tíz km-t utazni, miközben ezek a növényi embriók minimális mennyiségű tápszövetet sem tartalmaznak.

Magától adódik a kérdés: akkor hogy bírják ki a hosszú repülést anélkül, hogy időközben elpusztulnának?

Nos, csak az az orchidea embrió élheti túl a repülést, amelyik útközben olyan gombafonalakhoz tapad, amelyik azután képes az embriót megfelelő tápanyaggal ellátni és felnevelni. Ez a szaporodási stratégia náluk kiválóan bevált, olyannyira, hogy az orchidea magja csak ennek a gombafonalnak a jelenlétében csírázik ki. Az már csak hab a tortán, hogy a növény megporzását egy picike, 1,5mm-es rovar végzi el.

Látjuk, hogy ebben az esetben milyen szoros együttműködés alakult ki a rovar, növény és gomba között.

Messze nem ilyen tökéletes módon, de ezt utánoztuk le, amikor a lila kukoricán nevelt ganoderma (reishi) tenyészeteket létrehoztuk. Ráadásul, míg előbbi év tízmilliók evolúciós eredménye, addig ebben az esetben ez a kombináció (lila kukorica- ganoderma) soha létre nem jöhetett volna nélkülünk. Kb. 100 millió éve a szuper kontinens, a Pangea széttöredezett és kb. 80 millió éve kialakult az Atlanti óceán is, a ganoderma gomba és a lila kukorica őse más kontinensre került. Ezért természetes körülmények között soha nem találkozhattak volna, hiszen a lila kukorica ősét Közép Amerikában nemesítette ki az ember (valószínűleg a maják), míg a ganoderma lucidum hazája a messzi, távoli Ázsia, ahol a kínaiak ismerték fel kiváló gyógyító hatását.

{$up_uri}pckis.jpg


Amikor egy szem Liver Strength készítményt elfogyasztunk, gondoljunk arra, hogy a maja és az ősi kínai civilizáció két nagyszerű ajándékát vesszük magunkhoz egyszerre, mert megértettük az évmilliók üzenetét.

Liver Strength lila kukoricán nevelt ganoderma lucidum kivonat

{$up_uri}NTX_LiverStrength_90_Web.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!