A vashiány, mint betegség, és a gyógygombák (pl. ganoderma lucidum - pecsétviaszgomba) jótékony tulajdonságai.

Korábban már sokat írtam arról, hogy a növények vastartalma igen alacsony, és vegetáriánus vagy szemi vegetáriánus étrend mellett, főleg nőkben, igen hamar kialakulhat a vashiány betegség, melynek csak egyik tünete a vashiányosnak nevezett hypochrom anaemia, azaz a normálisnál kisebb és kevesebb vörösvérsejt.

Ezen kívül még hajhullás, száj, ajak berepedezés, érzékeny, gyakran piros nyelv, és fertőző betegségekkel szembeni fogékonyság jellemzi ezt a kórképet.

A vas mesterséges pótlása szájon át szedhető tablettákkal lehetséges, de ezek sokaknál gyomor-, és bélműködési zavarokat okoznak hosszabb távon, mivel a minimális idő, amíg ezeket szedni kell, fél év, hogy a kívánt hatást elérhessük.

Viszont a mikroszkopikus gombák többsége kiugróan sok vasat tartalmaz. Ilyen pl. az élesztő is (sörélesztő, tejsavón nevelt élesztő, stb.). A vason kívül ezek a mikroszkopikus gombák még rengetek B vitamint, B12-t és 16-féle aminosavat is tartalmaznak. Mégis óva intenék mindenkit attól, hogy a boltban kapható sütő élesztőt fogyassza, mert azok élő gombák, amik a szervezetbe kerülve valósággal kirabolják B vitamin készletünket, és az egyéb fontos aminosavakat.

{$up_uri}vasjo.jpg


A jó minőségű táplálék kiegészítők csak elölt gombákat tartalmaznak, amikben minden értékes anyag megvan, méghozzá sértetlenül, de a szervezetet már nem képesek kizsákmányolni. Dr. Robert Youngnak igaza van, amikor óva int minket a gombáktól, de ő az élő gombákra gondol ilyenkor.

A Liver Strenght is elölt ganoderma lucidumot tartalmaz és ez igaz más, gomba tartalmú készítményeinkre is, amiknek bevezetése a közeljövőben várható. Ezek a készítmények már rendkívül egészségesek és fantasztikus tulajdonságokkal rendelkeznek.

Bizony, aki nem eszik húst, annak a mikroszkopikus gombák nyújtotta bőséges vasforrást kell kihasználnia ahhoz, hogy elkerülje a vashiány betegséget. Sajnos néhány magas vastartalmú növényről időközben kiderült (spenót, sóska stb.), hogy a bennük lévő vas az emberi szervezetben nem képes felszívódni, tehát természetes vaspótlásra nem alkalmasak.


Liver Strength lila kukoricán nevelt ganoderma lucidum kivonat

{$up_uri}NTX_LiverStrength_90_Web.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!