A candida gomba napjainkban nagyon sok ember életét és mindennapjait keseríti meg. A candida esetében nagyon fontos a betegség mielőbbi felismerése és gyors kezelése. A Candida albicans egy élesztőgomba, mely normális esetben jelen van szervezetünkben, együtt él velünk és nem okoz semmilyen panaszt. Ez a kiegyensúlyozott állapot, együttélés azonban csak addig ilyen harmonikus, amíg az immunrendszer megfelelően működik és féken tudja tartani a candidát.

Ha azonban az immunrendszer meggyengül, a candida elszaporodhat szervezetünkben és súlyos tüneteket, betegségeket okozhat. A candida a vérben van jelen, ez által a test bármely részébe eljuthat és kifejtheti kártékony hatását.

Leggyakoribb tünetek:

- kimerültség, fáradtság, a koncentráló képesség csökkenése
- bőrpanaszok
- viszketés, hajhullás
- hasi panaszok
- fejfájás, migrén
- kellemetlen lehelet
- túlsúly kialakulása, hasmenés
- gyakori, főleg éjszakai verejtékezés

Az eddigi kutatások eredményeiből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a candida elszaporodását az immunrendszer gyengesége, hirtelen meggyengülése okozza, amit betegség, külső tényezők vagy nagyon gyakran a nem megfelelő táplálkozás okoz.

dr. Robert Young kutatásai során azt tapasztalta, hogy a savas közeg kifejezetten kedvez a candida elszaporodásának, ezért ő egyértelműen a lúgosítást, a lúgosító életmódot javasolja a probléma elkerülése vagy éppen megoldása céljából. A mesterséges, feldolgozott ételek a szervezet elsavasodását nagymértékben elősegítik, ezért kerülni kell azokat, helyette a friss, természetes zöldségeket, gyümölcsöket, az értékes zsírokat, olajokat és sókat kell fogyasztani.

Emellett elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, ami akár egyszerű séta is lehet a friss levegőn.

Az új-zélandi Otago Egyetem kutatásai szerint a candidával szemben védelmet nyújthat a szarvasmarha kolosztrum.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/colostrum500mg.jpgSuperGreens vásárlás

http://www.drtihanyi.hu/uploads/body_sgph_promo_HUN.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!